Αρχική Αθλητικά Την 21 Απριλίου, 2013, ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Την 21 Απριλίου, 2013, ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Alexander_The_Great_MarathonΣτις 10 Ιανουαρίου 2006, έγινε η επίσημη αναγνώριση και έγκριση από την ΙΑΑF και την ΑΙΜS, για την άμεση διοργάνωση ενός Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου, με τον τίτλο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», με σημείο εκκίνησης την Πέλλα και τερματισμό το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Από τότε έως σήμερα, η διοργάνωση εντάσσεται στο επίσημο καλεντάρι της IAAF, AIMS  και του ΣΕΓΑΣ. Ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΡΟΣ» έχει αξιολογηθεί με το bronze label (για το 2010 – 2011), από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και είναι μέλος της Ένωσης Διεθνών Μαραθωνίων (AIMS).

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στην Ελλάδα, μετά τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, και η κορυφαία διοργάνωση στη Βόρεια Ελλάδα, αφού προσελκύει περισσότερους από 7.000 συμμετέχοντες. Φέτος, οι συμμετοχές και στα τέσσερα δρομικά αγωνίσματα του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» αναμένεται να ξεπεράσουν τις 8.000.

Ο Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων Θεσσαλονίκης καθιέρωσε ως χρόνο διεξαγωγής του Διεθνούς Μαραθωνίου την εαρινή περίοδο. Η εκκίνηση, λοιπόν, δίδεται πάντα δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα.

Από την Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας και συγκεκριμένα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δίδεται η εκκίνηση του αγώνα. Ο τερματισμός βρίσκεται στο Λευκό Πύργο στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Η διαδρομή του Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» είναι χαμηλού  βαθμού δυσκολίας.

Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μικρές υψομετρικές διακυμάνσεις. Άλλα χαρακτηριστικά είναι: η διαρκής ανατολική κατεύθυνσή της, οι μεγάλες ευθείες του δρόμου και οι περιορισμένες κατοικημένες περιοχές που κινείται, μέχρι και το  30ο χιλιόμετρο.

Η διαδρομή είναι ιδανική για τη δημιουργία ρεκόρ και μεγάλων επιδόσεων.

ΑΓΩΝΑΣ 10.000μ

Ο αγώνας 10.000μ. έχει αφετηρία το Δημοτικό Στάδιο των Αμπελοκήπων και τερματισμό το Λευκό Πύργο στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Επίσημα πιστοποιημένη διαδρομή IAAF, όπως και αυτή του Μαραθωνίου.

ΑΓΩΝΑΣ 5.000μ

Ο αγώνας 5.000μ. διατρέχει τα τελευταία 5χλμ. της διαδρομής του Μαραθωνίου δρόμου, με σημείο εκκίνησης την Κεντρική Πλατεία Αμπελοκήπων – Μενεμένης και τερματισμό το Λευκό Πύργο στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

ΑΓΩΝΑΣ 1.000μ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Ο αγώνας 1.000μ. έχει αφετηρία του την παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους και τερματισμό το Λευκό Πύργο στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ο κύριος στόχος του είναι η προαγωγή της κίνησης και της συμμετοχής στον αθλητισμό, αλλά και η προβολή ενός υγιεινού προτύπου ζωής στους μαθητές που θα πάρουν μέρος και στους γονείς τους.

Παράλληλα, όμως, δίδεται και ένα σημαντικό περιβαλλοντικό μήνυμα, αφού για όσους μαθητές θα συμμετάσχουν, η Οργανωτική Επιτροπή θα δωρίσει και από ένα δένδρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.