Αρχική Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας Την ένταξη των μικρών ξενοδοχειακών μονάδων 3* και άνω στο πρόγραμμα των...

Την ένταξη των μικρών ξενοδοχειακών μονάδων 3* και άνω στο πρόγραμμα των ΠΕΠ ζητά το Ξ.Ε.Ε.

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο ΕλλάδοςΣτη νέα προκήρυξη του προγράμματος ΜΜΕ των ΠΕΠ για τον τουρισμό, αναφέρει το Ξ.Ε.Ε., σε ανακοίνωσή του, παρατηρήσαμε ότι έχουν περιοριστεί οι δυνάμενες να υπαχθούν  ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μόνο στις κατηγορίες 1και 2 αστέρων κάτω των 100 κλινών, αποκλείοντας όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες ξενοδοχείων που ανήκουν στις πολύ μικρού μεγέθους επιχειρήσεις.

Ως γνωστόν, το  πρόγραμμα των ΠΕΠ συγκεντρώνει το  μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκ μέρους των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων λόγω των πιο βατών όρων και των προϋποθέσεων που θέτει σε σχέση  με τον αναπτυξιακό νόμο, που είναι σχεδόν απαγορευτικός για τις μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι η πρόσβαση στην τραπεζική  δανειοδότηση είναι εξαιρετικά δυσχερής ακόμη και για τις μεγάλες επιχειρήσεις, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 3 αστέρων και άνω δεν έχουν πλέον καμμια δυνατότητα πρόσβασης σε πηγές χρηματοδότησης για την πραγματοποίηση των απολύτως αναγκαίων επενδύσεων εκσυγχρονισμού, προκειμένου να παραμείνουν βιώσιμες.

Για όλους αυτούς τους λόγους, παρακαλούμε πολύ να εντάξετε και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 3 αστέρων  και άνω  με δυναμικότητα κάτω των 100 κλινών στο πρόγραμμα των ΠΕΠ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.