Αρχική Αθλητικά Στην Κορέα οι Χ Παγκόσμιοι Χειμερινοί Αγώνες Special Olympics

Στην Κορέα οι Χ Παγκόσμιοι Χειμερινοί Αγώνες Special Olympics

image2Στην PyeongChang της Νότιας Κορέας πραγματοποιούνται από 26 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου οι X Παγκόσμιοι Χειμερινοί Αγώνες Special Olympics, με συμμετοχή 2.300 αθλητών από 127 Χώρες που θα αγωνιστούν σε 7 αθλήματα, 600 προπονητών, 6.000 εθελοντών και 1.300 μελών των οικογενειών   των αθλητών, παρουσία 1.500 επισήμων απ’ όλο τον κόσμο, τους οποίους θα καλύψουν 1.000 εκπρόσωποι εγχώριων και Διεθνών ΜΜΕ.

Η Οργανωτική Επιτροπή των Χ Παγκοσμίων Αγώνων PyeongChang 2013, παρέλαβε τη Σημαία των Αγώνων, στο πλαίσιο της Τελετής Λήξης των Παγκοσμίων Θερινών Αγώνων Special Olympics της ΑΘΗΝΑΣ, την 4η Ιουλίου 2011 μέσα σ’ ένα κατάμεστο  Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Η Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου ανακοίνωσε ότι η Xώρα μας, στους Αγώνες της Κορέας, θα εκπροσωπηθεί από 55μελή Αποστολή με τους αθλητές μας να συμμετάσχουν στα αθλήματα: Αλπικό Σκι (Alpine Skiing), Σκί Αντοχής (Cross Country Skiing), Αγώνες Δρόμου σε χιονοβατήδες (Snowshoeing) και Unified χόκεϋ επί δαπέδου (Floor Hockey). Αναλυτικά, η σύνθεση της Ελληνικής Αποστολής περιέχεται στην Επίσημη Ιστοσελίδα μας www.specialolympicshellas.gr

Οι προπονήσεις των αθλητών μας ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2010 στο Murau της Αυστρίας, και συνεχίζονται στο Σέλι, στα Τρία Πέντε Πηγάδια  και στο Καϊμακτσαλάν, ενώ οι αθλητές του Floor Hockey προπονούνται στις Εγκαταστάσεις της Γκράβας, στην Αθήνα.

Την Ελληνική Αποστολή συνδράμουν, καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της αλλά και της συμμετοχής της στους Αγώνες:

O Xρυσός Χορηγός  Ο.Π.Α.Π,
ο Αργυρός Χορηγός  Όμιλος Εταιρειών ΓΕΡΜΑΝΟΣ,
οι Χορηγοί: 
• Ελληνικά Πετρέλαια
• Κοινωφελές Ίδρυμα Γ. Σ. Λάτση
• LG Electronics Hellas
• Aegean Airlines
και οι Υποστηρικτές μας: 
• Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. LTD
• Merck Α.Ε. Hellas
• Folli Follie Group
• Σχολές Φωκά Ευαγγελινού
• Coca Cola Τρία Έψιλον

Χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων: EΡΤ Α.Ε.

ΑΦΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Η Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας για τους X  Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics της Κορέας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, στις 11.30 π.μ, ενώ την παραμονή της Τελετής θα πραγματοποιηθεί, στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, ειδική εκδήλωση προς τιμήν των Χορηγών και Υποστηρικτών της Ελληνικής Αποστολής Special Olympics, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απονεμηθούν τα χορηγικά βραβεία.

Στην εκδήλωση της Αφής της Φλόγας, η διοργάνωση της οποίας είναι ευθύνη των Special Olympics Eλλάς, χαιρετισμό θα απευθύνουν: Ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics, Dr. Timothy P.Shriver, η Πρόεδρος των Special Olympics Eλλάς, κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics  PyeongChang, κυρία Na Kyung Won, και  ο Δήμαρχος Αθηναίων, κύριος Γιώργος Καμίνης, ενώ θα παραστούν εκπρόσωποι της Πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Χώρας, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού, Αθλητικού και Κοινωνικού Χώρου, μέλη της  ΕΟΕ, μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Χειμερινών Αγώνων PyeongChang 2013, Πρέσβεις των Χωρών της Ε.Ε αλλά και Χωρών που έχουν φιλοξενήσει στο παρελθόν Αγώνες Special Olympics, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας,  επίσημοι από όλο τον κόσμο, αθλητές και εθελοντές.

Το ρόλο των Ιερειών, στο χορόδραμα της Αφής της Φλόγας, υποδύονται Αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής των Special Olympics Eλλάς, με πρωθιέρεια την αθλήτρια Ηλιάνα Συμεωνίδη, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φωκά Ευαγγελινού.

Τους Εθνικούς Ύμνους Ελλάδας και Κορέας καθώς και τον Ύμνο των Special Olympics θα παιανίσει η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων.

Μετά την Αφή της  Φλόγας θ’ ακολουθήσει Λαμπαδηδρομία, μέσω των σημαντικότερων ιστορικών μνημείων της Αθήνας, με τερματισμό την Πρεσβεία της Κορέας στον Πύργο των Αθηνών ενώ την επομένη, η Φλόγα θ ‘αναχωρήσει με την πτήση Α3 992 της Αegean Airlines για Κωνσταντινούπολη και εκείθεν για Σεούλ.

Στη Λαμπαδηδρομία συμμετέχουν Έλληνες και Κορεάτες Αθλητές Special Olympics, σπουδαστές της Ακαδημίας της Ελληνικής Αστυνομίας και μαθητές από: το 7ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού,  την Κορεάτικη Κοινότητα Αθηνών, το Κολλέγιο Αθηνών, το Κολλέγιο Ψυχικού, το Αμερικανικό Κολλέγιο Pierce  και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, οι οποίοι και θα ακολουθούν, όλοι μαζί, τους ξεχωριστούς αθλητές μας προβάλλοντας το μήνυμα των Special Olympics για ενότητα, συνύπαρξη και σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Το γεγονός αυτό θα τύχει ευρείας δημοσιότητας στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, αφού το ενδιαφέρον διεθνών τηλεοπτικών δικτύων (CNN, NBC, BBC World, Euro sport, SKY, ΚΒS κλπ.) είναι μεγάλο, λόγω του ανθρωπιστικού και πολιτιστικού χαρακτήρα του προγράμματος Special Olympics. Την εκδήλωση, από Ελληνικής πλευράς, θα καλύψει τηλεοπτικά, σε απευθείας μετάδοση, η ΕΡΤ.

Πηγή www.womensports.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.