Αρχική Πολιτισμός “Glamorous Greece” ένα ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί την ερχόμενη άνοιξη μέσω του...

“Glamorous Greece” ένα ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί την ερχόμενη άνοιξη μέσω του CCTV9 στη Κίνα

TzavarasLiaskosLE3_6821Τελετή καλωσορίσματος του τηλεοπτικού συνεργείου της κινεζικής δημόσιας τηλεόρασης CCTV, που βρίσκεται στη χώρα μας για τα γυρίσματα της σειράς ντοκιμαντέρ «Glamorous Greece» σε συνεργασία με την ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος μετέφερε μήνυμα του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου. Στο μήνυμά του ο κ. Κεδίκογλου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι μετά την ελληνοκινεζική συνεργασία στο εμπόριο και τη ναυτιλία, η πρωτοβουλία της ΕΡΤ και της CCTV, αποτελεί έναν νέο δίαυλο συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού.
Ο Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΡΤ κ. Νίκος Τέλλης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δίνει στη χώρα μας μια εξαιρετική ευκαιρία για την προβολή του τουρισμού, την προώθηση του εξαγωγικού εμπορίου και την ενίσχυση της εικόνας της χώρας μας, ενδυναμώνοντας παράλληλα τους δεσμούς φιλίας, αλλά και τις πολιτιστικές και οικονομικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Κινέζος Πρέσβης κ. Du Qiwen, τόνισε ότι σε μία εποχή που πολλά ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο παρουσιάζουν μια αρνητική εικόνα για την Ελλάδα, η σειρά θα συνεισφέρει στην αναστροφή του κλίματος, αναδεικνύοντας – όπως είπε – την Ελλάδα με τις φυσικές ομορφιές, το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, με τους υπέροχους ανθρώπους και το λαμπρό μέλλον, κάτι που αποτυπώνεται και στον τίτλο του ντοκιμαντέρ “Glamorous Greece”.
Στην ανάγκη για την ανάληψη και άλλων κοινών δράσεων στον τομέα του πολιτισμού, με αφορμή τη συνεργασία ΕΡΤ και CCTV, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος πρότεινε την πραγματοποίηση στην Ελλάδα μιας κοινής συνδιάσκεψης εκπροσώπων των αρχαιότερων πολιτισμών στον κόσμο, προκειμένου να υπάρξουν γόνιμες ανταλλαγές σε αυτόν τον τομέα.
Ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος ανέφερε ότι οι εντυπωσιακοί ρυθμοί ανάπτυξης της κινεζικής αγοράς την τελευταία δεκαετία, αποτελούν πρότυπο για την ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της χώρας μας. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε, και δεδομένης της σημασίας του τουρισμού για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας, η συνεργασία με την Κίνα μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στο μέλλον.
Τη συζήτηση συντόνισε η Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ κ. Φωτεινή Γιαννουλάτου.
Το «Glamorous Greece» είναι ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 120΄, το οποίο θα προβληθεί από την ερχόμενη άνοιξη μέσω του CCTV9 σε τέσσερα επεισόδια και εντάσσεται στη σειρά εκπομπών της κινεζικής τηλεόρασης “Glamorous Countries”.
Μέσα από αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, που υλοποιείται από την κινεζική δημόσια τηλεόραση CCTV στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας της με την ΕΡΤ, δίνεται ένα βήμα για την ενίσχυση του τουρισμού και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προβολή της χώρας μας σε εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να σημειωθεί ότι η CCTV, εκτός από την εκπομπή προγράμματος εντός της κινεζικής επικράτειας σε ένα κοινό μεγαλύτερο των 800 εκατομμυρίων τηλεθεατών, μεταδίδει το αγγλόφωνο πρόγραμμά της στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.