Αρχική Ξενοδοχεία Το «Ελληνικό Πρωινό» στη Μαγνησία

Το «Ελληνικό Πρωινό» στη Μαγνησία

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ_1ΕΚΔΗΛΣΩΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ_2Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με τη συνεργασία και υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας πραγματοποίησαν εκδήλωση για την παρουσίαση, ανάδειξη και προώθηση του Ελληνικού Πρωινού, την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 20.00, στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Volou στο Βόλο.
Το «Ελληνικό Πρωινό» (www.greekbreakfast.gr), μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, είναι ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική παράδοση, με στόχο να αναδείξει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας και να δώσει τη δυνατότητα να συνδεθούν ο πρωτογενής τομέας με τον τουρισμό αλλά και να αποκτήσει η χώρα μας άλλο ένα τουριστικό προϊόν.
Στην εκδήλωση είχαν προσκαλεστεί όλα τα ξενοδοχεία-μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σπουδαιότητα που έχει η ένταξη του “Ελληνικού Πρωινού” στις επιχειρήσεις τους, αλλά και να λάβουν απαντήσεις σε απορίες, ερωτήματα και διευκρινήσεις από τον υπεύθυνο της οργάνωσης και προώθησης του “Ελληνικού Πρωινού” εκ μέρους του Ξ.Ε.Ε., κ. Γιώργο Πίττα, και τον Αντιπρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κώστα Λεβέντη.
Την επιμέλεια της παρουσίασης του Ελληνικού Πρωινού είχε αναλάβει το ξενοδοχείο Domotel Xenia Volou και συγκεκριμένα ο Executive Chef της Domotel, κος. Γρηγόρης Χέλμης.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μια σειρά παράλληλων δράσεων, όπως είναι η παρουσίαση προϊόντων των τοπικών παραγωγών, προϊόντα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Ελληνικό Πρωινό, προς ενημέρωση των ξενοδόχων. Οι παραγωγοί που συμμετείχαν ήταν ο Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, ο Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Πορταριάς, η Ομάδα Γυναικών από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ανηλίου «Ανηλιώτικα – Τα Αλλιώτικα», ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Βυζίτσας «Εσπερίδες», η ΕΨΑ, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου «Ζαγορίν», τα πηλιορείτικα λουκάνικα «Στράκας», η Δημοτική Επιχείρηση Μηλεών και η παραγωγός Κερασία Καρασταμάτη. Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν επίσης γλυκίσματα και πίτες από το παραδοσιακό κατάλυμα «Της Έλλης» και το ξενοδοχείο «Αγλαϊδα» αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι τοπικοί συνεταιρισμοί αλλά και επιχειρήσεις πρόβαλαν τις μαρμελάδες, το μέλι, τα γλυκά του κουταλιού, τις παραδοσιακές πίτες, το σταφιδόψωμο, τη μηλόπιτα, τη λαδόπιτα, τη χορτόπιτα, τα παξιμαδάκια με κανέλα και πορτοκάλι, το μέλι με τα καρύδια, τον ξινό τραχανά με το προζύμι, τα πηλιορείτικα λουκάνικα, τα κάστανα, τα βιολογικά αναψυκτικά, το ελαιόλαδο, τα μήλα, τα φιρίκια αλλά και μια μεγάλη πληθώρα τοπικών προϊόντων, φρούτων και εδεσμάτων.
Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός από τα ξενοδοχεία – μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, κος. Δημήτρης Τριανταφύλλου, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, κα. Μαρία Θλιβερού και η Πρόεδρος της Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου, κα. Σούλα Μπαρτζιώκα. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η ΕΨΑ.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ανθότυρο Βόλου
Φέτα Βόλου
Κασέρι παλαιωμένο Βόλου
Γαλοτύρι Βόλου
Κονσερβολιές Πηλίου
Τσιτσίραβλα
Κρίταμα
Φτέρες τουρσί
Πελτές τομάτας με μαντζουράνα
Γλυκά του κουταλιού Πηλίου
Μαρμελάδες Πηλίου
Λουκούμια του παππού Βόλου
Ταχινένιος χαλβάς Παπαγιανόπουλου Βόλου
Μήλα Ζαγοράς
Ελιόψωμο Πηλίου
Στραπατσάδα
Χωριάτικα λουκάνικα
Φασόλες κοκκινιστές
Τραχανάς με κοτόπουλο
Χόρτα με τ΄αυγά
Σκοπελίτικη τυρόπιττα
Σκοπελίτικη χορτόπιτα
Μπατζίνα με χόρτα
Γαλατόπιτα
Μηλόπιτα με κάστανα
Κατσαμάκι με πετιμέζι
Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Ρυζόγαλο
Λουκουμάδες με μέλι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.