Αρχική Ξενοδοχεία Κρυφά και φανερά πωλητήρια για 2.850 ξενοδοχεία

Κρυφά και φανερά πωλητήρια για 2.850 ξενοδοχεία

Σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν περί τα 9.500 ξενοδοχεία και όπως λένε ειδικοί της κτηματαγοράς, το 30% αυτών πωλείται είτε φανερά είτε κρυφά. Στα χαρτοφυλάκια των εταιρειών real estate βρίσκονται πολύ γνωστές ξενοδοχειακές μονάδες στην Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας και τα ποσά που ακούγονται ότι ζητούνται ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ.

Το σίγουρο είναι, όπως τονίζουν οι γνώστες του ξενοδοχειακού τομέα, ότι ο χάρτης θα αλλάξει ριζικά τα επόμενα χρόνια με μεγάλα deals να είναι προ των πυλών.

Στην κορυφή αυτών βρίσκεται η περίπτωση του Αστέρα Βουλιαγμένης, ο οποίος ανήκει στην Εθνική Τράπεζα μέχρι το 2030. Το συγκρότημα βρίσκεται σε έκταση 300 στρεμμάτων, στο ομορφότερο σημείο της Αττικής, τη χερσόνησο Μικρό Καβούρι. Η Εθνική έχει αναλάβει τη διαχείριση της μαρίνας Βουλιαγμένης, ενώ έχει υπογραφεί συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ για την από κοινού αξιοποίηση της περιοχής.

Κρυφά και φανερά πωλητήρια για 2.850 ξενοδοχεία

Σε συνδυασμό με έκταση που διαθέτει η Εκκλησία (85 στρέμματα) δημιουργείται ένα εντυπωσιακό «φιλέτο» που θα μπορούσε να προσελκύσει κεφάλαια πολλών δισ. ευρώ για την ανάπτυξη του καλύτερου τουριστικού θέρετρου της Μεσογείου.

Στα ξενοδοχεία που λέγεται ότι πωλούνται συγκαταλέγεται και το «Hilton» που ανήκει στην Alpha Bank, η οποία έχει δεχθεί προτάσεις, χωρίς πάντως να έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Οι τράπεζες διαθέτουν αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες προς πώληση, όπως για παράδειγμα το Gerakina Beach στη Χαλκιδική από την Εθνική Τράπεζα με δυναμικότητα 500 κλινών, 9 ξενοδοχεία σε Πάτρα, Ραφήνα, Λουτράκι, Αίγινα, Βόλο, Ιεράπετρα. Επίσης, η Eurobank προτίθεται να πουλήσει 3 ξενοδοχεία στη Ρόδο, τα Χανιά, το Σούνιο.

«Πωλητήριο», χωρίς όμως αποτέλεσμα, έχει μπει εδώ και καιρό στο ιστορικό «Μακεδονία Παλλάς» στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του κτιρίου, το ΙΚΑ, έχει προχωρήσει σε διαγωνισμό εκμίσθωσης του ξενοδοχείου χωρίς να έχει βρεθεί μισθωτής. Το συμβόλαιο με τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη τελειώνει στις 13 Ιανουαρίου και ουσιαστικά το ξενοδοχείο 300 κλινών βρίσκεται στον αέρα και κινδυνεύει με οριστικό λουκέτο.

Αν δεν βρεθεί ενοικιαστής ή αγοραστής για το «τοπόσημο» της Θεσσαλονίκης, πολύ σύντομα ο ξενοδοχειακός χάρτης θα μετρήσει μια ακόμη απώλεια. Επίσης, το γνωστό συγκρότημα Πόρτο Καράς στη Χαλκιδική αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, γι’ αυτό και αποφάσισε να κλείσει μέχρι τον ερχόμενο Μάιο λόγω έλλειψης τουριστικού ενδιαφέροντος.

Πηγή: Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.