Αρχική Αεροπορικά Νέα Qatar Airways: Συνδέουμε απ΄ευθείας την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη

Qatar Airways: Συνδέουμε απ΄ευθείας την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη

Την απόφαση της εταιρείας να συνδέσει απευθείας την Αθήνα με την Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο Chief Executive Officer της Qatar Airways, Akbar Al Baker, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα, με αφορμή τη συμπλήρωση των οκτώ χρόνων παρουσίας της εταιρείας στην Ελλάδα. 

Μέσα στο καλοκαίρι 2013 θα ξεκινήσουν οι απευθείας πτήσεις Αθήνα – Νέα Υόρκη της Qatar Airways οι οποίες θα εκτελούνται σε μόνιμη βάση, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 Τα δρομολόγια θα είναι καθημερινά, θα ξεκινήσουν τη θερινή περίοδο και θα εκτελούνται είτε με Boeing 787 είτε με Airbus A380, και όπως σημείωσε, ο Chief Executive Officer της εταιρίας, έχει προγραμματιστεί, μέσω πτήσεων κοινού κωδικού, αλλά και ανταποκρίσεων από άλλους προορισμούς της Ανατολικής Ευρώπης, η πτήση Αθήνα – Νέα Υόρκη να τροφοδοτείται με περισσότερους επιβάτες.

Ο Al Baker επανέλαβε τη δέσμευση της εταιρείας να συνεχίσει την ανάπτυξη της γραμμής που συνδέει την Αθήνα με τη Ντόχα, και που ήδη εξυπηρετείται με δύο πτήσεις ημερησίως.

Η Αθήνα αποτελεί κομβικό σημείο για τους 31 ευρωπαϊκούς προορισμούς που περιλαμβάνονται στο δίκτυο δρομολογίων της Qatar Airways, το οποίο ξεκίνησε αρχικά το 2005 με έξι πτήσεις την εβδομάδα και αύξησε τα δρομολόγια της σε δύο ημερησίως, τρία χρόνια πριν.

Η πτήση Αθήνα-Ντόχα έχει αναδειχθεί σε νούμερο ένα προορισμό σε απόλυτο αριθμό επιβατών στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του αεροδρομίου τον προορισμό της Νέας Υόρκης.

Επίσης, έκανε αναφορά στο μεγάλο αναπτυξιακό πρόγραμμα της εταιρίας σε στόλο και πτητικό έργο, και κυρίως στην ανάπτυξη του νέου αεροδρομίου της Ντόχα, μίας επένδυση που ξεπερνά τα 16 δισ. ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.