Αρχική Αρχαιολογία Συνελήφθησαν οι ληστές του Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας – Επεστράφησαν στο Μουσείο όλα...

Συνελήφθησαν οι ληστές του Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας – Επεστράφησαν στο Μουσείο όλα τα αρχαία

Η Αστυνομία, έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες κατάφερε και συνέλαβε τρία άτομα, έναν 41χρονο από την Αθήνα, έναν 50χρονο από την Πάτρα και έναν 36χρονο, επίσης από την Πάτρα. Επίσης, καταζητούνται ακόμη δύο άτομα 58 και 33 ετών, από την Πάτρα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία, εγκέφαλος της σπείρας είναι ο 41χρονος, ο οποίος περιστασιακά πωλούσε αντικείμενα στο Μοναστηράκι.

Δείτε το παραπάνω video με την ανακοίνωση από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, του Υπουργείου Δημόσιας τάξης και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το υπουργείο Πολιτισμού και την ελληνική αστυνομία ήταν θέμα τιμής. Για ολόκληρη τη χώρα ήταν θέμα κύρους και αποκατάστασης της εικόνας της σε όλο τον κόσμο. Η σύλληψη των ληστών του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας και η επανάκτηση του ανυπολόγιστης πολιτιστικής αξίας θησαυρού που είχε κλαπεί, κλείνει μια πληγή που άνοιξε στις 17 Φεβρουαρίου το πρωί όταν δύο άνδρες εισέβαλαν στο Μουσείο, ακινητοποίησαν τη φύλακα και άρπαξαν από τις προθήκες 77 αρχαία αντικείμενα.

Μεταξύ αυτών το χρυσό σφραγιστικό δακτυλίδι με παράσταση ταυροκαθαψίων που φέρει παράσταση αρματοδρομίας από την Κρήτη (15ος – 14ος π. Χ. αιώνας). Εκλάπησαν επίσης ένας μελαμβαφής κάνθαρος, μία αττική μελανόμορφη λήκυθος από τη Ρόδο (5ος π. Χ. αιώνας) και 13 πήλινοι λύχνοι. Στα χάλκινα αντικείμενα συγκαταλέγονται: 11 τροχοί, 5 τρίποδες, 4 ειδώλια ηνιόχου και άρματος, 12 ειδώλια ίππων, 7 ειδώλια ταύρου, ένα σύμπλεγμα ίππων, ένα τμήμα χάλκινου αναθήματος άρματος και ο άξονάς του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.