Αρχική Εκδηλώσεις Μήνυμα αγάπης και ελπίδας για τα παιδικά χωριά SOS Μεγαλειώδης συναυλία του...

Μήνυμα αγάπης και ελπίδας για τα παιδικά χωριά SOS Μεγαλειώδης συναυλία του Μίμη Πλέσσα και της Αλεξάνδρας Γκράβας στη Φραγκφούρτη

Μια μαγική βραδιά έζησαν Έλληνες και Γερμανοί, που κατέκλυσαν την Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου, την εντυπωσιακή σκηνή της Παλαιάς Οπερας της Φραγκφούρτης, σε μια μεγαλειώδη συναυλία αφιερωμένη στην ενίσχυση των παιδικών χωριών SOS της Ελλάδας.
Ο μεγάλος έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας και οι καταξιωμένοι μουσικοί του, Νάσος Σωπήλης (πιάνο), Γιώργος Πάχης (μπουζούκι) και Δημήτρης Στασινός (κιθάρα), πρόσφεραν στο κοινό της Φραγκφούρτης μια ξεχωριστή μουσική περιπλάνηση στους ήχους της διεθνούς δισκογραφικής δουλειάς του σπουδαίου δημιουργού. Οι ταλαντούχοι νέοι καλλιτέχνες, ο Σπύρος Κίσσας και η Φιντέ Κιοκσάλ, ερμήνευσαν, με το δικό τους, μοναδικό τρόπο,  αγαπημένα τραγούδια, που συνόδευσαν και συνοδεύουν ολόκληρες γενιές Ελλήνων.
Ο διάσημος γερμανός λυρικός καλλιτέχνης και δημοφιλής τηλεπαρουσιαστής, Gunter Emmerlich, ανέλαβε αφιλοκερδώς την παρουσίαση της εκδήλωσης, τραγούδησε, συνοδευόμενος από τη Δέσποινας Αποστόλου στο πιάνο, και εμπλούτισε με  το πολύπλευρο ταλέντο του αυτή τη μοναδική βραδιά.
Κεντρικό πρόσωπο και ψυχή της εκδήλωσης ήταν αναμφισβήτητα η διακεκριμένη μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας, που με την αξεπέραστη δύναμη της φωνής της  και την ακτινοβολία της παρουσίας της ξεσήκωσε το κοινό και καταχειροκροτήθηκε.
Ελληνίδα δεύτερης γενιάς στη Γερμανία, η Αλεξάνδρα Γκράβας έχει συνδέσει την πορεία  της με μεγάλες καλλιτεχνικές διοργανώσεις και έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο. Ευαισθητοποιημένη, ως μητέρα η ίδια, για το σημαντικό ρόλο που καλούνται να παίξουν τα  παιδικά χωριά SOS στην Ελλάδα εν μέσω της οικονομικής κρίσης, είχε την ιδέα της διοργάνωσης αυτής της φιλανθρωπικής εκδήλωσης, για την οποία κέρδισε τη σύμπραξη του Gunter Emmerlich , του Μίμη Πλέσσα και των συνεργατών του.
Η Ελληνική Κοινότητα Φραγκφούρτης/Μ. Έσσης Α.Σ., και ο πρόεδρος κ. Νικόλαος Αθανασιάδης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της κ. Γκράβας και έθεσε υπό την αιγίδα της την οργάνωση αυτής της σπάνιας για τον ελληνισμό της Γερμανίας εκδήλωσης, ενώ παράλληλα μεγάλος ήταν και ο αριθμός των χορηγών (επιχειρήσεις, τράπεζες, τουριστικοί οργανισμοί, αεροπορικές εταιρίες), μεταξύ αυτών και ο ΕΟΤ. Σημαντική συμβολή στην οργάνωση και προβολή της συναυλίας είχε και το Γραφείο ΕΟΤ Φραγκφούρτης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Νικόλαος Καραχάλιος, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Φραγκφούρτη, κ. Ευθαλία Κακιοπούλου, ο αναπληρωτής Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Ανδρέας Φιορεντίνος, ο διευθυντής ΕΟΤ Γερμανίας, κ. Παναγιώτης Σκορδάς, ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων  της TUI AG, κ. Günter Ihlau, η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της Aegean Airlines, κ. Σταυρούλα Σαλούτση, ο εκπρόσωπος τύπου των Παιδικών Χωριών SOS Γερμανίας ο κ. Louay Yassin, εκπρόσωποι του Δήμου, οργανισμών, τραπεζών, του τύπου κλπ.. Παρόντες στη συναυλία ήταν και ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS  Ελλάδας κ.κ. Βρεττός και Πρωτόπαπας, οι οποίοι παρέδωσαν αναμνηστική πλακέτα στους συντελεστές της βραδιάς.

Μέσα από την οικουμενική γλώσσα της μουσικής οι κάτοικοι της Φραγκφούρτης έστειλαν το μήνυμα ότι, ακόμα και στις δύσκολες περιόδους, υπάρχει ομορφιά, αγάπη και ελπίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.