Αρχική General Αρχαϊκές Κόρες!! Ποιος είναι ο συμβολισμός τους?

Αρχαϊκές Κόρες!! Ποιος είναι ο συμβολισμός τους?

Ποιος είναι ο συμβολισμός των Αρχαϊκών Κορών? παριστάνουν, ιέρειες, θεές ή είναι απλά αγάλματα ή ιστορικά πρόσωπα?

Σ’ αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει η Δρ Κατερίνα Καρακάση, σε διάλεξη που οργανώνει ο Δήμος Καστοριάς.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Καστοριάς με την υποστήριξη του ΕΟΤ- Γραφείου Φρανκφούρτης, διοργανώνει διάλεξη με θέμα «Tο Νέο Μουσείο Ακρόπολης Αθηνών και οι Αρχαϊκές Κόρες», το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, με ομιλήτρια την Δρ Κατερίνα Καρακάση.
Το περιεχόμενο της διάλεξης αφορά κυρίως τα ερωτήματα γύρω από την ερμηνεία και το συμβολισμό των Αρχαϊκών Κορών: αν παριστάνουν, δηλαδή, ιέρειες, θεές ή είναι απλά αγάλματα ή ιστορικά πρόσωπα, όπως επίσης και τη σχέση των Κορών με τους εντολείς-αναθέτες και το πολιτιστικό και ιστορικό πλαίσιο που προσδιόρισε και διαμόρφωσε την ανάθεσή τους.
Η κ. Κατερίνα Καρακάση, από το Νεστόριο Καστοριάς, σπούδασε Κλασική Αρχαιολογία, Ελληνική Φιλολογία και Ιστορική Εθνολογία στο Πανεπιστήμιο Johann Wolfgang Goethe της Φρανκφούρτης Γερμανίας. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο, όπου υποστήριξε τη διδακτορική της διατριβή με θέμα: «Αρχαϊκές Κόρες: Μια αρχαιολογική και ιστορική έρευνα», η οποία δημοσιεύθηκε στον εκδοτικό οίκο Hirmer (Μόναχο 2001) και στα αγγλικά από το Μουσείο J. Paul Getty, Los Angeles (2003). Συνεργάσθηκε σε ερευνητικά προγράμματα του «Γερμανικού Ίδρύματος Έρευνας» και έχει λάβει μέρος σε πολλές ανασκαφές και αρχαιολογικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Από το 2005 η κ. Καρακάση εργάζεται στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού Γερμανίας, Γραφείο Φρανκφούρτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.