Αρχική Αθλητικά 30 Χρόνια Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας

30 Χρόνια Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Αυτή η χρονιά χαρακτηρίζεται από τα 30 χρόνια εορτασμού της AIMS, της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων που ιδρύθηκε στις 6-7 Μαΐου 1982, στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή και του Μαραθωνίου της Αθήνας.  Συμπίπτοντας με την AIMS, ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών (ΚΜΑ) γιορτάζει επίσης την 30η του διοργάνωση από το 1983.

Η AIMS και ο ΣΕΓΑΣ (διοργανωτής του ΚΜΑ) θα τιμήσουν μαζί τον κοινό 30χρονο εορτασμό τους σ’ ένα Gala-Δείπνο που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, τη γενέτειρα του Μαραθωνίου Αγώνα, την έδρα των κεντρικών γραφείων της AIMS και την πόλη του Αυθεντικού Μαραθωνίου, του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών. Αποκλειστικός Χορηγός του κοινού εορτασμού της AIMS και του ΚΜΑ, θα είναι η ΟΠΑΠ Α.Ε., η οποία είναι συχρόνως είναι Μέγας Χορηγός της AIMS και του ΚΜΑ.

Η AIMS & ο ΣΕΓΑΣ, παρουσία της Ελληνικής Πολιτικής και Αθλητικής ηγεσίας, των Διοικητικών Συμβουλίων της AIMS & του ΣΕΓΑΣ, 50 και πλέον διοργανωτών διεθνών μαραθωνίων αγώνων από όλες τις ηπείρους και μια σειράς από σημαντικές προσωπικότητες της αθλητικής και κοινωνικής ζωής της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα βραβεύσουν όλους όσους συνεισέφεραν στο να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί το δρομικό κίνημα σε μια τόσο επιτυχημένη μαζική αθλητική οντότητα.

Κατά την διάρκεια του Gala-Δείπνου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου 2012, η AIMS και ο ΚΜΑ θα τιμήσουν τον Patrick Makau,  κάτοχο του Παγκόσμιου Ρεκόρ Μαραθωνίου Αγώνα, τη Rosa Mota, Ολυμπιονίκη των Ολυμπιακών Αγώνων 1988 στη Σεούλ, το Νίκο Πολλιά, κάτοχο του Πανελληνίου Ρεκόρ Μαραθωνίου (στην Κλασική Διαδρομή), τη Γεωργία Αμπατζίδου, Ελληνίδα πολυνίκη του ΚΜΑ, τον Hiroaki Chosa, ιδρυτικό μέλος και πρώην Πρόεδρο της AIMS, τον Lamine Diack, Πρόεδρο της IAAF (αναμένεται η επιβεβαίωση) και τους διοργανωτές των αρχαιότερων Μαραθωνίων Αγώνων από κάθε ήπειρο.

Η AIMS και ο ΣΕΓΑΣ επιθυμούν να ενθαρρύνουν τους δρομείς από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο να έρθουν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.  Για να εγγραφούν στον ΚΜΑ, οι δρομείς πρέπει να επισκεφτούν την επίσημη ιστοσελίδα του ΚΜΑ www.athensclassicmarathon.gr. Μέσω της ίδιας ιστοσελίδας, μπορούν να διαπιστευθούν και οι δημοσιογράφοι.

Η AIMS επίσης ενθαρρύνει τα μέλη της να τιμήσουν με την παρουσία τους τόσο το Gala-Δείπνο (Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου), όσο και το 6ο Συμπόσιο Μαραθωνίου της AIMS την επόμενη μέρα (Σάββατο, 10 Νοεμβρίου).

Πηγή: www.athensclassicmarathon.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.