Αρχική Συνέδρια 3ο Συνέδριο Δικαίου του Τουρισμού: Διαπρεπείς νομικοί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν...

3ο Συνέδριο Δικαίου του Τουρισμού: Διαπρεπείς νομικοί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα πρακτικά προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι ξενοδόχοι

Στις αρχές Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε το 3ο Συνέδριο Δικαίου του Τουρισμού με τίτλο «Σύγχρονα νομικά κι αναπτυξιακά προβλήματα του ελληνικού τουρισμού», στη Χαλκιδική στο Πόρτο Καρράς.

Το Συνέδριο, ήταν μια συνδιοργάνωση της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής, του Τμήματος Νομικής Ε.Κ.Π.Α και του Τμήματος Νομικής Α.Π.Θ, με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 29 εισηγήσεις, τις οποίες παρουσίασαν 32 εισηγητές. Συζητήθηκαν φλέγοντα ζητήματα του ξενοδοχειακού αλλά και γενικότερα του τουριστικού κλάδου, όπως κολυμβητικές δεξαμενές, χρήση αιγιαλού-παραλίας, πυρασφάλεια, σήμα λειτουργίας, φορολογία κ.ά. Από τις συζητήσεις που ακολούθησαν κάθε μια από τις επτά συνεδρίες, δόθηκε η δυνατότητα να ακουστούν και να απαντηθούν ερωτήματα που τέθηκαν από τους σύνεδρους προς τους εισηγητές.

Οι διοργανωτές κρατούν ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι οι διαπρεπείς νομικοί που συμμετείχαν στο συνέδριο είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από πρώτο χέρι τα πρακτικά προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι ξενοδόχοι, κάτι που μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στο μέλλον, καθώς αρκετοί εξ αυτών είναι πιθανό να συμμετάσχουν σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.

 Τα πρακτικά του συνεδρίου θα αποτελέσουν το περιεχόμενο ενός βιβλίου, το οποίο θα εκδοθεί από τον χορηγό επικοινωνίας του συνεδρίου Νομική Βιβλιοθήκη.

 Με το κλείσιμο του συνεδρίου οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρξει συνέχεια της συγκεκριμένης προσπάθειας κι ότι αναμένουν το 2013 να πραγματοποιηθεί το 4ο συνέδριο, καθώς θα πρέπει να βρίσκονται λύσεις για τα προβλήματα του τουρισμού, που αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας μας και να ενημερώνονται για αυτά οι κρατικοί φορείς μέσα από τέτοιου είδους συνέδρια.

Πηγή: voria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.