Αρχική Αθλητικά Σήμερα Κυριακή 7 Οκτωβρίου, η τελετή λήξης των 25ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων

Σήμερα Κυριακή 7 Οκτωβρίου, η τελετή λήξης των 25ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η χθεσινή πρώτη μέρα των 25ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων, στο στάδιο της Νάξου. Η συμμετοχή στη διοργάνωση ήταν μεγάλη, με την παρουσία αθλητών σε όλες τις κατηγορίες.

Πριν από την έναρξη του αγωνιστικού προγράμματος βραβεύθηκαν οι αθλητές που ξεχώρισαν στα πανελλήνια πρωταθλήματα, τη χρονιά που πέρασε.

Φέτος, στους αγώνες συμμετέχουν 49 σωματεία στίβου καθώς και σωματεία ΑμεΑ, με 400 αθλητές-τριες, από 15 νησιά του Αιγαίου.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο Α’ ειδικός γραμματέας Θανάσης Βογιατζής, ο έφορος Θοδωρής Βόσου, τα μέλη Μιχάλης Παυλούς και Ιάκωβος Πετσούλας, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Σπιλάνης και ο Περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου, Δημήτρης Γρυπάρης. Οι αγώνες ολοκληρώνονται το απόγευμα της Κυριακής 7, Οκτωβρίου.

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες έγιναν για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1927 στην Μυτιλήνη, με διοργανωτή το Αθλητικό Σωματείο «ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΣ Γυμναστικός Σύλλογος», που είχε ιδρυθεί το Νοέμβριο του 1923. Οι αγώνες αυτοί, στους οποίους συμμετείχαν αθλητές από Χίο, την Σάμο, την Λήμνο και την Λέσβο, είχαν σημειώσει τότε λαμπρή επιτυχία

Η αναβίωση των  Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου ξεκίνησε το 1986 ύστερα από πρωτοβουλία του τότε Υπουργείου Αιγαίου και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Έτσι στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου του 1986 στο τότε  Εθνικό Στάδιο της Μυτιλήνης έχουμε την πρώτη διοργάνωση από την Τοπική Επιτροπή ΣΕΓΑΣ Λέσβου με συμμετοχή αθλητών –τριών από την Ρόδο, Κω , Κάλυμνο, Λέρο, Νάξο, Σύρο, Ικαρία, Σάμο, Χίο, Λήμνο, Λέσβο καθώς επίσης και αθλητών Εθνικών Ομάδων Κύπρου και Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος.

Σήμερα οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες έχουν αναδειχθεί κορυφαίος αθλητικός θεσμός για τα ακριτικά νησιά του Αρχιπελάγους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.