Αρχική Οικονομία Παρουσίαση στο Capital+Vision 2012, της κοινωνικής διάστασης των πολιτιστικών οδοιπορικών Geo Routes

Παρουσίαση στο Capital+Vision 2012, της κοινωνικής διάστασης των πολιτιστικών οδοιπορικών Geo Routes

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου Capital+Vision, τα πολιτιστικά οδοιπορικά για την Ελλάδα ‘Geo Routes & Aegean Routes’ που τελούν υπό την αιγίδα της ΕΕΕ για την UNESCO, μαζί με τους συνεργαζόμενους φορείς παρουσίασαν την κοινωνική τους διάσταση και τη μέριμνα τους για την συμβολή στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

O κος Γιάννης Μπαλακάκης, επικεφαλής των Geo Routes & Aegean Routes και Δ/νων Σύμβουλος της Gnomon Performance SA, ανέφερε ότι «για εμάς ήταν εξαρχής  ζητούμενο, μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις και ενέργειες να προσπαθήσουμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας» και ανέπτυξε τα 8 κομβικά σημεία του πυλώνα ΙΙΙ των Geo Routes, αυτόν του Εθελοντισμού και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τα οποία είναι:

Ο ‘ενεργός’ ταξιδιώτης, ο οποίος -μεταξύ άλλων- αναλαμβάνει το ‘ρόλο’ να καταγράψει και να μεταφέρει ανάγκες και προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, τα οποία διαβιβάζονται στους συνεργαζόμενους φορείς και επιχειρήσεις, για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ικανοποίησης τους
Το Geo Festival, η ετήσια έκθεση-εκδήλωση που αποσκοπεί στην αναφορά των πεπραγμένων του προηγούμενου έτους και στην προβολή των πλέον αξιόλογων από τους τόπους διέλευσης των Geo Routes.
Η ‘Υιοθεσία Οδοιπορικών’ με προτεινόμενες δράσεις για Φορείς και Επιχειρήσεις, με ενδιαφέρον να συνδράμουν στην Κοινωνία, στον Πολιτισμό ή στο Περιβάλλον.
Η τιμητική διάκριση «Geo CSR Excellence by Unesco» από την ΕΕΕ για την Unesco σε όσους το προηγούμενο 12μηνο παρήξαν έμπρακτο έργο μέσω των Geo Routes, προς την Κοινωνία, τον Πολιτισμό ή το Περιβάλλον.
Οι Geo Ambassadors, άτομα που ζουν, εργάζονται και συμμετέχουν στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας και που με την γνώση και την εμπειρία τους, διευκολύνουν την επαφή των ταξιδιωτών με πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις.
Η χαμηλή & μέση τουριστική περίοδος ως χρόνος υλοποίησης των οδοιπορικών,  όταν δηλαδή οι κοινωνίες έχουν ανάγκη πραγματικής στήριξης.
Ο σχεδιασμός οδοιπορικών που αγγίζει περιοχές της «άλλης» Ελλάδας και το μοναδικό της  ανθρώπινο κεφάλαιο.
Τα μνημόνια συνεργασίας με φορείς, συνδέσμους και οργανώσεις, για τη συνδιοργάνωση δράσεων εθελοντισμού & εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και την παραγωγή πρωτότυπου υλικού.

Οι συνεργαζόμενοι οργανισμοί με τα Geo & Aegean Routes είναι η Διεθνής Εταιρεία Εθελοντισμού, το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, η Green Project, η ComicDom Press, οι Ελληνίδες του Κρασιού, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων,  ο ΣΕΤΕ, το Ινστιτούτο Κυβέλη κά.

Εκ μέρους των φορέων, μίλησαν σχετικά με τις δράσεις και τη συνεργασία τους με τα Geo Routes, η κα Αννίτα Πατσουράκη ειδικός σύμβουλος της Διεθνούς Εταιρεία Εθελοντισμού, ο κος Κρίτων Πιπέρας Πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, ο κος Μανώλης Πατεράκης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, ο κος Γιάννης Τζώρτζης Πρόεδρος της Green Project, και η κα Μαρία Κατσούλη Αντιπρόεδρος των Ελληνίδων του Κρασιού.

Σημαντικό γεγονός αποτέλεσε η παρουσία του Δημάρχου Λέσβου, κου Δημητρίου Βουνάτσου, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιτυχία ένταξης του νησιού στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO με απόφαση του Οργανισμού στις 20 Σεπτεμβρίου 2012, και επέδωσε το πρώτο αντίγραφο του πιστοποιητικού  αναγώρισης στον επικεφαλής των Geo Routes κο Γιάννη Μπαλακάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.