Αρχική Αθλητικά Ολοκληρώθηκε το φετεινό Αναρριχητικό Φεστιβάλ 2012, στη Κάλυμνο

Ολοκληρώθηκε το φετεινό Αναρριχητικό Φεστιβάλ 2012, στη Κάλυμνο

Στη Κάλυμνο, τον κορυφαίο ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό προορισμό για αναρρίχηση, πρόσφατα  ολοκληρώθηκε το Ετήσιο Αναρριχητικό Φεστιβάλ 2012, το οποίο αποτελεί πια θεσμό ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα και λάτρεις του αθλήματος.
Φέτος και για τα επόμενα τρία χρόνια τη διοργάνωση ανέλαβε η ελβετική εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού  North Face σε συνεργασία με τον Δήμο Καλυμνίων, τα οχήματα 4Χ4 της JEEP, κλπ  αλλά και με σημαντικούς χορηγούς επικοινωνίας που ενημερώνουν το πλατύ διεθνές κοινό της αναρρίχησης και όχι μόνο.   
Η Κάλυμνος, ένας αυθεντικός προορισμός του Αιγαίου, με σύμμαχο τη φυσική αρμονία της θάλασσας και του βράχου, πρωτοστατεί έμπρακτα στην ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού της χώρας μας πέρα των στενών ορίων της γνωστής «τουριστικής σεζόν», αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Το ενδιαφέρον για την ενασχόληση με την αναρρίχηση στην Κάλυμνο αναπτύχθηκε όταν ένα ζευγάρι Ιταλών αναρριχητών που τυχαία επισκέφθηκε το νησί διαπίστωσε, προς μεγάλη έκπληξη όλων, τις μεγάλες και ποικίλες δυνατότητες αναρρίχησης στα βουνά της Καλύμνου. Από τότε η εισροή αναρριχητών είναι μεγάλη. Οργανώθηκαν και ανοίχθηκαν διαδρομές κυρίως στη βόρεια πλευρά του νησιού. Στις διαδρομές έχουν δοθεί ονόματα από την Ελληνική Μυθολογία (Οδύσσεια, Μούσες).

Έχει δημιουργηθεί σχολή αναρρίχησης με στόχο την εκπαίδευση Καλυμνίων αναρριχητών, τη συντήρηση των ασφαλειών των διαδρομών της περιοχής και την ανανέωσή τους.

Η Κάλυμνος διαθέτει ένα από τα ασφαλέστερα και άριστα ποιοτικά ελεγμένο αναρριχητικό πεδίο. Το κλίμα του νησιού είναι ιδανικό για το άθλημα, όλο το χρόνο (από Μάρτιο έως και τέλος Οκτωβρίου), ακρετά σκιερό και με λίγες βροχές. Όσοι λοιπόν αγαπάτε την αναρρίχηση, η Κάλυμνος αποτελεί πρόκληση για σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.