Αρχική Μεταφορές Οι Μεταφορείς, δηλώνουν ότι, δεν απεργούν, αλλά, δεν δύνανται, να χρηματοδοτήσουν το...

Οι Μεταφορείς, δηλώνουν ότι, δεν απεργούν, αλλά, δεν δύνανται, να χρηματοδοτήσουν το νέο σχολικό ξεκίνημα

Εκπρόσωποι των Μεταφορέων που κάνουν την Μαθητική Μεταφορά στο Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ (Τουριστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ), εκλήθησαν στις 18/10/2012 από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρό, στα γραφεία του, σε μία ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης μιας λύσης στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την μεταφορά των μαθητών στην Περιφέρεια Αττικής.  Κατά την άνω σύσκεψη συζητήθηκαν, έγιναν αμοιβαίως κατανοητά και αποφασίσθηκαν τα ακόλουθα:
    1) Οι Μεταφορείς ενστερνιζόμενοι το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει στα σχολεία, στους μαθητές και τον λειτουργηματικό χαρακτήρα μιας τέτοιας μεταφοράς και αναλογιζόμενοι βέβαια την περιρρέουσα οικονομική δυσπραγία που βιώνει σήμερα η χώρα μας, δέχθηκαν την πρόταση της Περιφέρειας για μία οριζόντια μείωση 17% των απολαβών τους για τη νέα περίοδο του νέου Σχολικού Έτους 01/09/2012 – 30/06/2013.
    2) Ως προς τα οφειλόμενα προηγούμενων περιόδων, όπως του έτους 2011, τα οποία σημειωτέον παραμένουν σήμερα απλήρωτα, πάνω από ένα και πλέον έτος και για τα οποία:
    (α) Είχε ήδη γίνει περικοπή, κατόπιν διαπραγματεύσεων, 4% και προς τούτο είχε υπογραφεί σχετική Σύμβαση από την Περιφέρεια.
    (β) Έχουν ήδη εκδοθεί τα σχετικά παραστατικά τιμολόγησης υπηρεσιών από τους Μεταφορείς και έχει καταβληθεί ο αναλογούν Φ.Π.Α. και αναλογούντας φόρος.
    (γ) Υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων ως προς την υποχρέωση καταβολής μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Υπουργείου, και μάλιστα έχει ήδη εκταμιευθεί ένα ποσοστό χρημάτων για την καταβολή τέτοιων οφειλομένων στους Μεταφορείς.
    Παρ’ όλες τις προσπάθειες των υπηρεσιών της Περιφέρειας, του ιδίου του Περιφερειάρχη κ. Σγουρού και της Αντιπεριφερειάρχου κας. Βασιλάκου, για την καταβολή των άνω χρημάτων στους Μεταφορείς, τούτο δυστυχώς προσκρούει και δεν εκτελείται λόγω μίας αυθαίρετης και κατά νόμω και κατ’ ουσία αβάσιμης, κατά κοινή γενική ομολογία, εντολής του Προϊστάμενου των υπηρεσιών εντελλομένων της περιοχής κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΚΡΗ, ο οποίος «ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ» ζητά την περαιτέρω περικοπή για την πληρωμή των παλαιών οφειλών του 2011, κατά ποσοστό 20% από τους Μεταφορείς, πλέον των περικοπών που είχαν επιτευχθεί από την Περιφέρεια και είχαν γίνει συμβάσεις, γράφοντας στα παλαιά των υποδημάτων του την υπογραφή του Περιφερειάρχη.  Τόσον η Περιφέρεια όσο και οι Μεταφορείς καταγγέλλουν την αυθαίρετη αυτή ενέργεια του εν λόγω «Κυρίου Βεκρή» σήμερα, ως την μόνη και πραγματική αιτία που έχει σταματήσει την μεταφορά των μαθητών και καταταλαιπωρεί χιλιάδες μαθητές, σχολεία και γονείς και καλούν τους Προϊσταμένους του Υπουργούς ή όποιους άλλους τον κρατούν σε μία τέτοια υπεύθυνη θέση, να δράσουν άμεσα και να τον επαναφέρουν στον δρόμο της τάξης και της νομιμότητας και να σταματήσει να υπηρετεί κανόνες γραφειοκρατικής αντιμετώπισης σε ένα τέτοιο λεπτό θέμα, όπως είναι η Μαθητική Μεταφορά.
    Τόσο οι Μεταφορείς όσο και η Περιφέρεια, έπραξαν το καθήκον τους και συμφώνησαν στην αναγκαία περικοπή για το νέο έτος.  Το είχαν πράξει στο παρελθόν, το πράττουν και σήμερα.  Δεν μπορεί όμως κάποιος γραφειοκράτης υπάλληλος, αυθαίρετα να ταλανίζει σήμερα την Μαθητική Κοινότητα (!!) και να υποτιμά την υπογραφή του Περιφερειάρχη.
    Επειδή λοιπόν με την αυθαίρετη αυτή πράξη του κ. ΒΕΚΡΗ, οι Μεταφορείς δεν μπορούν σήμερα να εισπράξουν έστω και μέρος κάποιων οφειλομένων για να ξεκινήσουν την Μεταφορά, δηλώνουν ότι εάν δεν λυθεί τούτο το πρόβλημα, δεν δύνανται πραγματικά και αντικειμενικά να χρηματοδοτήσουν ένα νέο σχολικό ξεκίνημα της νέας χρονιάς.  Δεν απεργούν, αλλά δηλώνουν πραγματική αδυναμία να καλύψουν κάποια αναγκαία έξοδα κίνησης των οχημάτων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.