Αρχική Κύπρος Νissi Beach ή αλλιώς «Πράσινη» παραλία μη καπνιστών!

Νissi Beach ή αλλιώς «Πράσινη» παραλία μη καπνιστών!

Non smoking παραλία έχει κηρυχθεί η γνωστή ακτή Νissi beach στην Αγία Nάπα, η οποία θεωρείται πλέον «πράσινη παραλία»  και έχει ενταχθεί το σχετικό πρόγραμμα. Στόχος του προγράμματος είναι η καθαριότητα των ακτών, η διατήρηση της ποιότητας των νερών κολύμβησης και η δημιουργία πρότυπων παραλιών. Στις «πράσινες» παραλίες παρέχονται επίσης όλες οι σύγχρονες διευκολύνσεις.

Το πρόγραμμα έχει θεσπιστεί από τον ΚΟΤ, το TRAVEL FOUNDATION UK και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού, στο πλαίσιο της πενταετούς συνεργασίας για αειφόρο ανάπτυξη. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του, το κοινό μπορεί να υποστηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία καπνίζοντας μόνο στην εγκεκριμένη ζώνη καπνίσματος και μάλιστα χρησιμοποιώντας σταχτοδοχεία.

Ο καπνιστής οφείλει να διαχωρίζει τα απορρίμματα σε κατάλληλου κάδους σκυβάλων και ανακύκλωσης, που βρίσκονται σε διάφορα σημεία κατά μήκος της παραλίας. Επίσης, το νερό του ντους θα πρέπει να  χρησιμοποιείται από τους λουόμενους με φειδώ.

Οι λουόμενοι καλούνται ακόμη να χρησιμοποιούν την βρύση για παροχή πόσιμου νερού έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την χρήση πλαστικών μπουκαλιών στην παραλία.

Το τουριστικό θέρετρο της Αγίας Νάπας έχει ανακηρυχθεί … πρωταθλητής στις πεντακάθαρες παραλίες εξασφαλίζοντας 14 από τις 56 συνολικά γαλάζιες σημαίες με τις οποίες τιμήθηκαν διάφορες ακτές σε ολόκληρο το νησί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.