Αρχική Τουρισμός Κεφαλογιάννη: Ο ρόλος του ΣΕΤΕ μπορεί και πρέπει να είναι καθοριστικός σε...

Κεφαλογιάννη: Ο ρόλος του ΣΕΤΕ μπορεί και πρέπει να είναι καθοριστικός σε αυτή τη μεγάλη μάχη που δίνουμε

Τα θέματα που απασχολούν τον ελληνικό τουρισμό, μια πρώτη αποτίμηση της χρονιάς που διανύουμε αλλά και τους στόχους για τη νέα τουριστική περίοδο συζήτησαν η υπουργός Τουρισμού κυρία  Όλγα Κεφαλογιάννη με το προεδρείο του ΣΕΤΕ στα γραφεία του ΕΟΤ. Παρών στη συνάντηση ήταν ο γενικός γραμματέας του υπ. Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος και ο γγ του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος.
Αμέσως μετά την συνάντηση  στην οποία διαπιστώθηκε  σύγκληση απόψεων και θέσεων, η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη δήλωσε:
«Συναντηθήκαμε σήμερα με το προεδρείο  του ΣΕΤΕ. Είχαμε μια διεξοδική κουβέντα πάνω στα μεγάλα θέματα που αφορούν τον  ελληνικό τουρισμό, αναλύσαμε τα προβλήματα, συζητήσαμε τις λύσεις και συμφωνήσαμε  κοινές πρωτοβουλίες. O τουρισμός αποτελεί κύρια οικονομική δραστηριότητα  της ελληνικής οικονομίας με σημαντική  συμβολή στο ΑΕΠ και στην απασχόληση με πολλαπλές διασυνδέσεις με άλλους κλάδους. Για πολλές δε περιοχές της  χώρας- επεσήμανε- ο τουρισμός  προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες  για απασχόληση και εισόδημα. Ιδιαίτερα  αυτήν την κρίσιμη περίοδο  για την ελληνική οικονομία και  κοινωνία ο τουρισμός μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός και καταλύτης με πολλαπλά οφέλη». Καταλήγοντας η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ανέφερε: «Όμως αυτήν την κρίσιμη στιγμή για την χώρα προέχει εκτός των άλλων η ενεργός δραστηριοποίηση όλων μας για την οικονομική ανάκαμψη και την κοινωνική συνοχή. Γιʼ αυτό έχουμε δώσει προτεραιότητα σε δράσεις και πρωτοβουλίες στήριξης της τοπικής ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης μέσω του τουρισμού. Πέρα όμως από τις δικές μας ενέργειες, σ αυτήν την κατεύθυνση, μπορούν να συμβάλουν άμεσα και αποτελεσματικά και οι επιχειρηματίες του τουρισμού με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις. Είναι εθνική μας υποχρέωση να στηρίξουμε τον τόπο μας. Ο ρόλος του ΣΕΤΕ μπορεί και πρέπει να είναι καθοριστικός σε αυτή τη μεγάλη μάχη που δίνουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.