Αρχική Πολιτισμός Απαράδεκτο….. το νέο νομοσχέδιο λένε οι ξεναγοί

Απαράδεκτο….. το νέο νομοσχέδιο λένε οι ξεναγοί

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος μας, σχετικού με το νέο νομοσχέδιο, μας εστάλλει το εξής σχόλιο:

Είναι απαράδεκτο αυτό που προωθεί το υπουργείο για τους ξεναγούς και που δημοσιεύεται και το υπόμνημα της ομοσπονδίας μας στο TRAVELLING, δυστυχώς θα παρεισφρύσουν άτομα που δεν έχουν την καταλληλλη εκπαίδευση αλλά και που εμπράκτως θα εργάζονται για την φαλκίδευση της ιστορίας (πχ απο τα Σκόπια, ή από την Τουρκία).
Σύμφωνα με στατισικά στοιχεία τα προηγούμενα χρόνια οι Έλληνες ξεναγοί θεωρούνταν οι καλύτεροι λόγω κατάρτισης και εκπαίδευσης.

Είναι πολύ ασχημο στο βωμό κάποιον συμφερόντων να θυσιάζουμε τα πάντα… υπάρχει μεταδευτεροβάθμια σχολή υπό τον ΕΟΤ, με εξετάσεις, σχεδόν τριετούς φοίτησης, με περισσότερα από 30 μαθήματα. Κανένα 2μηνο σεμινάριο δεν αντικαθιστά τις γνώσεις, την εμπειρία και την εκπαίδευση που προσλαμβάνουμε ως ξεναγοί….

Εμείς είμαστε οι πρεσβευτές της ελλάδος, εμείς φέρνουμε …τουρίστες όταν όλοι οι άλλοι τους…διώχνουν με τις απαράδεκτες πολιτικές τους….το υπουργείο θα έπρεπε να δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία ως προς το θέμα αυτό γιατί κανείς Σκοπιανός, Τούρκος, Γερμανός δεν θα τον ενδιαφέρει να μιλάει με καλά λόγια για την πατρίδα μας….επιτέλους κανείς δεν αγαπάει αυτή τη χώρα?????

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ίσως αν οι ξεναγοί δεν είχαν ακυρώσει την προσέγγιση των κρουαζιερόπλοιων στη Ρόδο (http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=452087) να ήταν πιο φιλική η κοινή γνώμη έναντί τους, αλλά επειδή με τις πράξεις τους πλήτουν ανεπανόρθωτα τον Ελληνικό Τουρισμό και το εισόδημα των συμπολιτών τους, ήρθε η ώρα να πληρώσουν για τις αυθαιρεσίες τους!

  2. Η πρόθεση για μεταρρύθμιση του νομικού πλαίσιου άσκησης του επαγγελμάτος του Ξεναγού, είναι απόρροια όλης αυτής τη
    ς νοοτροπίας που ταλάνισε και ταλανίζει την Ελλάδα και προέρχεται από την πρόθεση κάποιων οικογενειών, υμέτερων της πολιτικής, να εντάξουν και το επάγγελμα του Ξεναγού, εξόχως αξιοκρατικό, στο αλισβερίσι θέσεων εργασίας, για να βολέψουν τους γόνους τους, προφανώς ανίκανους να βρούν από μόνοι τους και σύμφωνα με τα προσόντα τους θέσεις εργασίας. Το μήλο της Έριδος θεωρώ ότι είναι τα Μουσεία, κυρίως τα ιδιωτικά ή τα φιλοδοξούντα να συμπεριφέρονται ως ιδιωτικά. Τα Μουσεία αυτά ήδη απασχολούν παράνομα απόφοιτους με τα ανάλογα “προσόντα”, σε ξεναγήσεις που εγώ ή ίδια έχω παρακολουθήσει (π.χ Κυκλαδικό- προσωρινή έκθεση για τον Ελληνικό Μύθο στην Δυτική Τέχνη, νεαρή υπάλληλος του Μουσείου), όπου διέκρινα παντελή έλλ
    ειψη γνώσης σε θέματα Ελληνικής Μυθολογίας καθώς και άλλες αδυναμίες που προφανώς οφείλονταν στο γεγονός ότι το άτομο αυτό δεν ήταν επαγγελματίας ξεναγός. Το επάγγελμα του Ξεναγού δεν καλύπτει μόνο τις προνομιούχες θέσεις σε κάποιο Μουσείο, αλλά και την συνοδεία ομάδας Τουριστών ανά την Ελλάδα με αποτέλεσμα την πολυήμερη απουσία του Ξεναγού από την οικογένειά του. Να υποθέσω ότι κάτι τέτοιο δεν θα ενδιέφερε τα καλομαθημένα σας μαμόθρεφτα. Ακόμη και για αυτό όμως χρειάζεται η ανάλογη εκπαίδευση που θα επέτρεπε στα μαμόθρεφτά σας να μπορούν να σταθούν μπροστά σε 40 άτομα και να γίνονται σεβαστά. Δεν θεώρησα σκόπιμο να αναφερθώ για μια ακόμη φορά στην σπουδαιότητα του επαγγέλματος για την εικόνα της χώρας μας στο Εξωτερικό, γιατί το γνωρίζετε ήδη. Προφανώς είναι το τελευταίο που σας απασχολεί, να μπορεί η χώρα να λειτουργεί σέ έναν τομέα τουλάχιστον με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα που θα την ζήλευαν πολλές χώρες παγκοσμίως. Σε αυτήν την χώρα που για κάποιους μόνο το τομάρι τους και το τομάρι των παιδιών τους έχει σημασία, ήταν επόμενο να προσπαθήσουν να “φάνε” και αυτό το επάγγελμα τώρα που όλα τα άλλα έχουν “φαγωθεί” . Δείξετε λοιπόν το Ήθος σας αν διαθέτετε ακόμη Ήθος.

  3. Για την κατάντια της χώρας μου, δεν φταίει κανένας έργαζόμενος, ούτε και καμία απεργία εργαζόμενου. Είναι γελοίο που κάποιοι προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες στο τελευταίο σκαλωπάτι στη βιομηχανίας τους τουρισμού. Φταίνε οι μεγαλοκαρχαρίες που έγιναν “κολλητοί” με τους μεγαλοβαρώνους της Βουλής και διαλύουν τα πάντα, δεν υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές μόνο και μόνο για να πολλαπλασιάσουν τα πλουτή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.