Home Επικαιρότητα Οι εφαρμογές του αντιμικροβιακού χαλκού στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν στην Ισπανία

Οι εφαρμογές του αντιμικροβιακού χαλκού στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν στην Ισπανία

Αντιμικροβιακος ΧαλκοςΣημαντική παρουσίαση των Ελληνικών εφαρμογών του αντιμικροβιακού χαλκού στον τομέα υγείας και στην κοινότητα έγινε στις 23 Οκτωβρίου 2012, στην Μαδρίτη –Ισπανίας, παρουσία των μεγαλύτερων Δημοσίων και Ιδιωτικών φορέων υγείας όπως και ασφαλιστικών εταιρειών που αναπτύσσουν πρόγραμμα εφαρμογής στον τομέα υγείας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Οι εταιρείες «SANITAS» (Campus Madrid de Sanitas Hospitales), «ADESLAS» και «MAPFRE» εκπροσωπήθηκαν από τους διευθύνοντες συμβούλους και ιατρούς των ιατρικών υπηρεσιών τους. Η Διευθύντρια  του κλινικού Βιοχημικού  Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Severo Ochoa (Servicio del Laboratorio de  Bioquímica Clínica del Hospital Universitario Severo Ochoa)  Καθηγήτρια Dra. Carmen Hernando de Larramendi σημείωσε ότι «…τα αποτελέσματα εφαρμογής αντιμικροβιακού χαλκού στην Ελλάδα αποτελούν σημαντική εξέλιξη στην αντιμετώπιση των Νοσοκομειακών λοιμώξεων αλλά και στην προάσπιση της δημόσιας υγείας…».
 
Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για την συσχέτιση της μείωσης της μικροβιακής χλωρίδας και της ελαττωμένης κατανάλωσης των αντιμικροβιακών σκευασμάτων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που είχε ως αποτέλεσμα την ελάττωση του κόστους λειτουργίας αυτών. Χαρακτηριστικά ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου «Hospital La Moraleja» Miguel Mariné, (Director Médico del Hospital La Moraleja.) «…χαρακτήρισε εξαιρετικής σημασίας, σε περίοδο οικονομικής κρίσης την εφαρμογή του αλγόριθμου διαδικασίας επιχάλκωσης των ΜΕΘ …» και ζήτησε περισσότερα στοιχεία για αυτές, που ήδη έχουν επιχαλκωθεί στην Ελληνική επικράτεια.
 
Την παρουσίαση των εφαρμογών του αντιμικροβιακού χαλκού στην Ελλάδα, τα τελευταία δύο χρόνια,  αλλά και τα αποτελέσματα στην κοινότητα, για τα οποία η επιστημονική ομάδα του Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού βραβεύτηκε στο τελευταίο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας (14ο Συνέδριο ΕΕΜΥΥ 12-13/Οκτωβρίου 2012 Αθήνα) παρουσίασε ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Επιστημονικός Σύμβουλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού, κατόπιν προσκλήσεώς του από το Ισπανικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.