Αρχική Πολιτισμός ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΩΣ...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΩΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ

Το πρωί του Σαββάτου 1 Σεπτεμβρίου 2012,  ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, δέχθηκε στο γραφείο του, διμελή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους εκπροσώπους της UNESCO, Dr. Guy Martini, Διευθυντή του Γεωπάρκου της προστατευόμενης απολιθωματοφόρας περιοχής Reserve Geologique Haute Provence, των Γαλλικών Άλπεων και μέλος του Γραφείου Γεωπάρκων της UNESCO και Dr. Andreas Shueller, Διευθυντή του Γεωπάρκου της προστατευόμενης ηφαιστειακής περιοχής VulkanEifel της Γερμανίας και μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων, σχετικά με την αίτηση την οποία υπέβαλε πέρυσι η Δημοτική Αρχή, για την ανακήρυξη ολόκληρου του νησιού ως Γεωπάρκου, έννοια η οποία περιλαμβάνει την ανάδειξη του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος του νησιού μας ως τόπο εξαιρετικού κάλους, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών, πολιτιστικών, καθημερινών δραστηριοτήτων των κατοίκων του και των παραδόσεών του.

Επακολούθησε σύσκεψη στην οποία παρέστησαν από πλευράς Δήμου οι Αντιδήμαρχοι, Γιάννης Τσακίρης και Ανθούλα Βαμβουρέλλη, από πλευράς Πανεπιστημίου Αιγαίου ο Αντιπρύτανης, Νίκος Σουλακέλλης, ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Νίκος Ζούρος και ο Διευθυντής της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου Α.Ε., Τάσος Περιμένης.
Ο Δήμος Λέσβου, διέθεσε όχημα του με το οποίο για δυο ημέρες η ως άνω αντιπροσωπεία συνοδευόμενη από τους μετέχοντες στη σύσκεψη, περιόδευσαν ολόκληρο το νησί για το σχηματισμό ιδίας γνώμης για την ύπαρξη των προϋποθέσεων ανακήρυξης του νησιού μας ως Γεωπάρκου. Επίσης, παρέθεσε τιμητικό δείπνο προς τιμήν τους.
 
Η διαβεβαίωση των εκπροσώπων της UNESCO προς το Δήμαρχο είναι ότι η εισήγησή τους θα είναι θετική και επαινετική, γιατί πράγματι εντυπωσιάστηκαν – όπως δήλωσαν – από τον πλούτο τον οποίο διαθέτει ο τόπος μας για να τύχει αυτής της τιμητικής διακρίσεως, που τελικά θα έχει και άμεσες και ποικίλες ευνοϊκές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Λέσβου.

Ο κ. Βουνάτσος, ευχαρίστησε θερμά την αντιπροσωπεία της UNESCO και προσέφερε αναμνηστικά δώρα.  

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.