Αρχική Φορείς Συναντήσεις, για την αναβάθμιιση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης είχε η Υπουργός...

Συναντήσεις, για την αναβάθμιιση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης είχε η Υπουργός Τουρισμού, με τον Περιφερειάρχη, καθώς και εκπροσώπους της Τοπικής αυτοδιοίκηςη και του Ξενοδοχειακού κλάδου

Με τη συνεργασία και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, θ’ αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν του νησιού,  δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά τη συνάντηση της με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Κατά τη διάρκεια της μακράς συνάντησης στην Περιφέρεια Κρήτης,  ο κ. Αρναουτάκης ενημέρωσε την Υπουργό και το Γενικό Γραμματέα Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων Γιάννη Πυργιώτη, ο οποίος τη συνόδευε, για τις ενέργειες της Περιφέρειας στο κομμάτι του τουρισμού, αλλά και για τις αναγκαιότητες και τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα.

Μια τέτοια αναγκαιότητα -όπως τόνισε ο κ. Αρναουτάκης- είναι η αναβάθμιση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», το οποίο δεν μπορεί να διατηρηθεί στην παρούσα κατάσταση μέχρι να υλοποιηθεί το διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου. Το πρώτο σε πτήσεις τσάρτερ αεροδρόμιο της Ελλάδας- παραδέχτηκε η κ. Κεφαλογιάννη- πρέπει πράγματι ν’ αναβαθμιστεί και μάλιστα άμεσα για αυτό και περιμένουμε τις προτάσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων και της Περιφέρειας.

Ο κ. Αρναουτάκης, που εκθείασε τη δημοπράτηση της  επέκτασης  του αεροδρομίου Χανίων, έθεσε παράλληλα το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, το οποίο αποτελεί και θέση του Υπουργείου Τουρισμού. «Για μας είναι στόχος και προτεραιότητα η δωδεκάμηνη τουριστική σεζόν στην Κρήτη, το οποίο θα επιδιώξουμε σταδιακά αρχίζοντας από την επιμήκυνση, αλλά με συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες για να μη μείνει και πάλι το συγκεκριμένο θέμα κενό γράμμα» ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη.

Ο κ. Αρναουτάκης στη διάρκεια της συνάντησης έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της τουριστικής προβολής του νησιού, η οποία πρέπει να είναι ενιαία και τόνισε την αποδοτικότητα που έχει το spot που δημιούργησε η Περιφέρεια Κρήτης για το νησί, ως τουριστικό προορισμό, το οποίο έχει περισσότερες από 250.000 θεάσεις στο διαδίκτυο.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Ευριπίδης Κουκιδάκης και Θεανώ Βρέντζου- Σκορδαλάκη, καθώς και οι βουλευτές της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης και Μάξιμος Σενετάκης.

Η κ. Κεφαλογιάννη μετά τη συνάντηση ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους για τη φήμη που θέλει τη Σπιναλόγκα να είναι μεταξύ των νησιών που θα παραχωρηθούν  σε ιδιώτες, σχολίασε με νόημα: «Το μόνο για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, ολοκληρώσει τον ηλεκτροφωτισμό της Σπιναλόγκα που είναι έργο του ΕΣΠΑ, ούτως ώστε το μνημείο να είναι επισκέψιμο καθ’ όλη τη διάρκεια.

Η υπουργός συναντήθηκε επίσης με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Ι. Κουράκη και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου κ. Α. Μεταξά καθώς και τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου κ. Ι. Μπρά.
Ενώ το Σάββατο είχε συνάντηση με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μ. Τσακαλάκη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Υποθέτω ο Αγιος Νικόλαος και Ελούντα ανήκουν στο Ηράκλειο. Συνεπώς εκπροσωπήθηκαν δεόντως στην συνάντηση.

    Υποθέτω επίσης οτι το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ δεν αναφέρθηκε επειδή είναι υπερσύγχρονο και δεν έχει ανάγκες.

    Υποθέτω επίσης οτι ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ και ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ δεν έχουν προβλήματα και ολα λειτουργούν τέλεια.

    Εαν δεν είναι όπως γράφω παραπάνω, συμπεραίνεται οτι Η ΣΗΤΕΙΑ και ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΗΤΗ. Κάνω λάθος ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.