Αρχική Μεταφορές Σημαντική η άνοδος στις εμπορικές δραστηριότητες του ΟΛΠ Α.Ε. το 8άμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου...

Σημαντική η άνοδος στις εμπορικές δραστηριότητες του ΟΛΠ Α.Ε. το 8άμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2012

Συνέχεια στην καλή πορεία του ΟΛΠ Α.Ε. με σημαντική αύξηση στη διακίνηση εμπορευμάτων στους Σταθμούς Εμπορευματοκιβωτίων και Αυτοκινήτων έδειξαν τα προσωρινά στοιχεία 8αμήνου (Ιανουάριος-Αύγουστος 2012) των αρμόδιων Διευθύνσεων.
    Συγκεκριμένα:
α) ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων σημείωσε αύξηση 34,4% και διακίνησε 436.244 TEU’s το 2012 έναντι 324.598 το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
β) Οι Σταθμοί Αυτοκινήτων διακίνησαν 296.293 οχήματα έναντι 277.415 το αντίστοιχο διάστημα του 2011 σημειώνοντας αύξηση 6,80%.
          Η αύξηση αυτή στο Car Terminal, παρά τη σημαντική μείωση των εισαγωγών αυτοκινήτων (-41,30%), οφείλεται στην πολιτική προσέλκυσης transit αυτοκινήτων που σημείωσε αύξηση 19,89% χάρις στην επέκταση του νέου Car Terminal στο Ν. Ικόνιο.  
    Παρά τη δημοσιονομική κρίση, τη συνεχιζόμενη ύφεση της ελληνικής οικονομίας αλλά και τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης διεθνώς, ο ΟΛΠ συνεχίζει με θετικά οικονομικά και μεταρρυθμιστικά βήματα τα οποία καθιερώνουν το λιμάνι του Πειραιά ως σημαντικό κόμβο στο χώρο της λιμενικής βιομηχανίας, όπως δήλωσε στη Γενική Συνέλευση τον Ιούνιο του 2012 ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.