Αρχική Μεταφορές Ο Μιχάλης Σακέλλης εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ)

Ο Μιχάλης Σακέλλης εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ)

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Blue Star Ferries κ. Μ. Σακέλλης, νέος πρόεδρος του ΣΕΕΝΟ Διευθύνων Σύμβουλος της Blue Star Ferries κ. Μιχάλης Σακέλλης είναι ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) μετά τις εκλογές που έγιναν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μελών.

Στην ομιλία του ο κ. Σακέλλης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «τα προβλήματα της ακτοπλοΐας και των γραμμών Αδριατικής δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται με την λογική των Μνημονίων και πρέπει η Πολιτεία να βρει λύσεις σήμερα και να προγραμματίσει τα επόμενα βήματα πριν φτάσουμε σε αδιέξοδα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο τομέα της κρουαζιέρας είπε πως « πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι χωρίς προγραμματισμό και αξιοπιστία δεν είναι δυνατόν να προσελκύσουμε νέα πλοία και νέους επισκέπτες. Είναι καιρός να υλοποιηθούν όσα κατά καιρούς έχουν αποφασισθεί και συμφωνηθεί, διαφορετικά κινδυνεύουμε να χάσουμε και την τουριστική περίοδο 2014».

Στη θέση του Αντιπροέδρου Κρουαζιέρας ορίστηκε ο κ. Μιχάλης Καψάλης, του Αντιπροέδρου Ακτοπλοΐας ο κ. Αντώνης Αγαπητός και Αντιπροέδρου Διεθνών Πλόων ο κ. Σπυρίδων Πασχάλης. Γενικός Γραμματέας είναι ο κ. Αδαμάντιος Κρασανάκης και Ταμίας ο κ. Ευάγγελος Βεντούρης. Τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι οι: Σπυρίδων Πρωτοπαπαδάκης, Θεολόγος Παναγιωτάκης,  Ιωάννης Αβραντίνης, Ιωάννης Δεπάστας, Σαράντος Καρατζής, Εμμανουήλ Γαλανός, Γεώργιος Σπανός και Νικόλαος Κάρδαρης.

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Μ. Σακέλλης τόνισε ότι «το νέο ΔΣ του Συνδέσμου μας εκλέγεται στην δυσκολότερη περίοδο που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η επιβατηγός Ναυτιλία μας και κυρίως η ακτοπλοΐα» προσθέτοντας «τα συμφέροντα και οι στόχοι μας είναι κοινοί και κοινή πρέπει να είναι η προσπάθεια».

Όπως είπε «σήμερα στην ακτοπλοΐα και στις γραμμές Αδριατικής είναι δρομολογημένος ο νεότερος και πιο σύγχρονος στόλος στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι 70% των επιβατών στο Αιγαίο διακινείται με νέα και σύγχρονα πλοία νέας τεχνολογίας, ενώ ταυτόχρονα στον κλάδο απασχολούνται περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι, ναυτικοί και  υπάλληλοι γραφείων και πρακτορείων».

Ο κ. Σακέλλης πρόσθεσε ότι οι καλές ακτοπλοϊκές υπηρεσίες  είναι μονόδρομος για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας και απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση των νησιωτών και την διαφύλαξη των εθνικών μας συμφερόντων.

Σημείωσε ακόμη πως στις αρχαιρεσίας υπήρξε καθολική συμμετοχή όλων των εταιρειών επιβατηγού ναυτιλίας, «γεγονός που αντικατοπτρίζει την αναγκαιότητα της άμεσης επίλυσης των προβλημάτων της επιβατηγού ναυτιλίας και κυρίως της ακτοπλοΐας» ωστόσο συμπλήρωσε πως η συμμετοχή της κρουαζιέρας ήταν μικρή. «Στις επόμενες ημέρες θα επιδιώξουμε την διεύρυνση της εκπροσώπησης, που είναι απαραίτητη για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει αυτός ο τόσο σημαντικός κλάδος για την οικονομία μας», επεσήμανε ο νέος πρόεδρος του ΣΕΕΝ.

Ακόμη για την κρουαζιέρα ο κ. Σακέλλης σημείωσε πως «η  Ελλάδα αποτελεί μοναδικό προορισμό για την κρουαζιέρα, για την ανάπτυξη της οποίας δεν έχουν υλοποιηθεί από την Πολιτεία τα κατάλληλα μέτρα».
 
Επίσης την ερχόμενη Δευτέρα στις 17.00 θα συναντηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΕΝ με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη στο υπουργείο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.