Αρχική Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας Τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, ατά την διάρκεια...

Τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, ατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΞΕΕ

Τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών συνολικά, κατά 5% μέσα στο 2013, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.
Στόχος της πολιτείας είναι σύμφωνα με τον υπουργό, η άμεση μείωση του μη μισθολογικού κόστους, ούτως ώστε να στηριχθεί η μεγάλη Εθνική προσπάθεια μείωσης της ανεργίας.
Σε συνέχεια της απόφασης που ανακοίνωσε, εσπευσμένα, την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Βρούτσης, για μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1,1%, στο ΙΚΑ, ο υπουργός ανακοίνωσε σήμερα ότι άμεσος στόχος και προτεραιότητα του Υπουργείου και της κυβέρνησης είναι, η συνολική μείωση θα φθάσει το 5%.
Παράλληλα, ο υπουργός υποστήριξε ότι θα μειωθεί και το γραφειοκρατικό κόστος, μέσα από την κατάργηση της αυτοπρόσωπης  παρουσίας των εργοδοτών στο ΣΕΠΕ και τον ΟΑΕΔ, όπου η ηλεκτρονική διασύνδεση των επιχειρήσεων με τους οργανισμούς θα είναι υποχρεωτική από τον Μάρτιο του 2013.Η προαιρετική εφαρμογή του μέτρου  θα ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τον υπουργό, εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί νομοθετικό πλαίσιο, κατόπιν διαβούλευσης του με τους  κοινωνικούς εταίρους και  με τη συνεργασία του Ξ.Ε.Ε., για την αναδιαμόρφωση και επανενεργοποίηση των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού για το 2013 .

Επίσης τον Ιούλιο του επόμενου έτους, όπως είπε ο κ. Βρούτσης, θα ολοκληρωθεί όλο το σχέδιο για την απλούστευση της εργατικής νομοθεσίας στην οποία κάλεσε το ΞΕΕ να συνεισφέρει στην διαδικασία με τις προτάσεις του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων.
Παράλληλα σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή του  Τουρισμού  ως κλάδου στο  Εθνικό Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης για τους νέους, το οποίο προβλέπει την  ενίσχυση της απασχόλησης 80.000 νέων με 150 εκατ. ευρώ για το επόμενο διάστημα.
Ο υπουργός Εργασίας συμφώνησε με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργο Τσακίρη να συνεργαστούν το ΞΕΕ με το υπουργείο για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό. Ακόμη, ο κ. Βρούτσης επανέλαβε την πρόθεση του υπουργείου Εργασίας, ώστε από το 2013 να εκδίδονται κοινά ασφαλιστικά και φορολογικά πιστοποιητικά.
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος ζήτησε από τον  υπουργό Εργασίας την  παρέμβαση για την εκκρεμότητα που υφίσταται με το καθεστώς ασφάλισης των μικρών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στον Ο.Α.Ε.Ε., δυναμικότητας κάτω των 10 δωματίων, που απειλεί άμεσα την βιωσιμότητα των μικρών και παραδοσιακών ξενοδοχειακών  επιχειρήσεων. Ο κ. Τσακίρης ανέλυσε στον κ. Βρούτση τις πολιτικές ενίσχυσης της απασχόλησης για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου υπογραμμίζοντας και τις ιδιαιτερότητες των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αναφορικά με την εργατική νομοθεσία. Καταλήγοντας ο υπουργός Εργασίας δεσμεύθηκε ότι άμεσα θα κινηθεί για  να επιλύσει την εκκρεμότητα της υποχρεωτικής ασφάλισης των μικρών επιχειρήσεων στον Ο.Α.Ε.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.