Αρχική Τουρισμός Μήνυμα του Δημάρχου Δυτικής Μάνης, για τη Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Μήνυμα του Δημάρχου Δυτικής Μάνης, για τη Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Δημήτριος Γιαννημάρας, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, δηλώνει τα εξής: «Τουρισμός και αειφόρος ενέργεια: προωθώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη», είναι το σύνθημα που επιλέχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2012, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου.
Ο Δήμος Δυτικής Μάνης, έχοντας επίγνωση των δυσκολιών και της έλλειψης πόρων, αλλά πιστός στη δέσμευσή του για προστασία του περιβάλλοντος και βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των δομών του, εδώ και λίγο καιρό είναι Μέλος στο Δίκτυο RURENER, ένα δίκτυο μικρών Αγροτικών Δήμων με κοινή δέσμευση στην «Αειφόρο Παραγωγή & Διαχείριση Ενέργειας» και την προστασία του περιβάλλοντος.
Αξιοποιώντας την υποστήριξη αυτού του δικτύου και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα εργαλεία και μεθοδολογίες που τίθενται στη διάθεση των μελών, ο Δήμος θα υλοποιήσει συγκεκριμένα Σχέδια Δράσης που στοχεύουν στην ενεργειακή αποδοτικότητα. Η παραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), η εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια, η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση αποτελούν μερικά μόνο από τα σημεία, στα οποία επικεντρώνεται ο σχεδιασμός της στρατηγικής του Δήμου.
Συνοψίζοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι με την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, επιβεβαιώνεται η σημασία του τουρισμού σε ολόκληρο τον κόσμο, ως ένας από τους βασικότερους τομείς ανάπτυξης και προόδου, κάνοντας σαφές ότι ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.