Αρχική Απεργιακές κινητοποιήσεις Γενική 24ωρη απεργία, τη Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου

Γενική 24ωρη απεργία, τη Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου

Γενική 24ωρη απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, αποφασίστηκε από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Την ημέρα της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως.
Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις προχωρούν σε κινητοποιήσεις κατά των νέων μέτρων που ετοιμάζονται για μειώσεις μισθών, συντάξεων, ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει πως απορρίπτει την κυβερνητική παρέμβαση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις προθέσεις κατ΄ εντολή των δανειστών για μείωση των αποζημιώσεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση στην ουσία κάθε εργατικού δικαιώματος που έχει απομείνει.
 
Για την ημέρα της Γενικής απεργίας 26, Σεπτεμβρίου, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, έχουν ανακοινώσει τα εξής
Tα Λεωφορεία και Τρόλεϊ θα κινηθούν μεταξύ 9:00 π.μ. – 21:00, Αποκατάσταση κυκλοφορίας γύρω στις 9:30-10:00, θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

24ωρη απεργία για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και έτσι αναμένεται η αναστολή όλων των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένων των δρομολογίων του Προαστιακού. Ακυρώσεις αναμένονται και στα τελευταία βραδινά υπεραστικά δρομολόγια την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, κανένα δρομολόγιο πλοίου δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε να συμμετέχει στην 24 απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

 Το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά, ενώ δεν υπάρχει ακόμη ανακοίνωση για ΗΣΑΠ & Τραμ που είναι πιθανόν να συμμετέχουν με στάσεις εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.