Αρχική Διεθνή Πάπυρος εμφανίζει τον Ιησού… παντρεμένο

Πάπυρος εμφανίζει τον Ιησού… παντρεμένο

Εντονες αντιπαραθέσεις στον χριστιανικό κόσμο έχει πυροδοτήσει ένας άγνωστος μέχρι σήμερα πάπυρος γραμμένος στα αρχαία κοπτικά που περιλαμβάνει τη φράση «ο Ιησούς τούς είπε, η γυναίκα μου…»

Η ύπαρξη του παπύρου, που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα, έχει μέγεθος όχι μεγαλύτερο από αυτό μιας πιστωτικής κάρτας, αποκαλύφθηκε από την καθηγήτρια του Χάρβαρντ Κάρεν Κίνγκ από το Ντιβίνιτι Κόλετζ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ρώμη.

«Η χριστιανική παράδοση εδώ και χρόνια υποστηρίζει ότι ο Ιησούς ήταν ανύπαντρος , ακόμα και αν υπάρχουν ιστορικές αποδείξεις που να υποστηρίζουν αυτήν την εκδοχή», επισήμανε η Κινγκ.

«Αυτή η φράση δεν αποδεικνύει ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος, αλλά μας λέει ότι το ζήτημα αυτό ήρθε στην επιφάνεια στο πλαίσιο των έντονων αντιπαραθέσεων για την σεξουαλικότητα και το γάμο, την εποχή εκείνη», τόνισε η καθηγήτρια.

Ο πάπυρος περιλαμβάνει έναν διάλογο στον οποίο ο Ιησούς αναφέρεται στη «σύζυγό» του Μαρία και σύμφωνα με την Κινγκ πρέπει να είναι μετάφραση στα κοπτικά ενός ευαγγελίου που γράφτηκε στα ελληνικά τον 2ο μ.Χ αιώνα.

Παρά την επιμονή της Καθολικής Εκκλησίας ότι ο Ιησούς δεν είχε παντρευτεί ποτέ, το θέμα αυτό αποτελεί συχνό θέμα εντάσεων. Το 2003 ο συγγραφέας Νταν Μπράουν στο βιβλίο του «Ο Κώδικας Ντα Βίντσι» αναφέρει ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Μαγδαληνή, εξοργίζοντας τους Χριστιανούς.

Η Κάρεν Κινγκ επισήμανε πως το τμήμα παπύρου, η ύπαρξη του οποίου αποκαλύφθηκε στο 10ο Διεθνές Συνέδριο Κοπτικών Σπουδών, είναι η πρώτη απόδειξη ότι ορισμένοι Χριστιανοί στα πρώτα χρόνια του χριστιανισμού πίστευαν ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος.

Ο Ρότζερ Μπάγκναλ, διευθυντής του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Αρχαίου Κόσμου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πάπυρος, τον οποίο η Κινγκ ονομάζει «Το Ευαγγέλιο της Συζύγου του Ιησού», είναι αυθεντικός.

Όμως το κομμάτι του παπύρου με διαστάσεις 3,8 εκ. Χ 7,6 εκ. το οποίο είναι κίτρινο-καφέ και σε κακή κατάσταση, πρέπει να εξεταστεί από τους ειδικούς. Αυτό που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον είναι η χημική σύσταση του μελανιού.

Ο πάπυρος ανήκει σε ανώνυμο συλλέκτη, ο οποίος επικοινώνησε με την καθηγήτρια Κινγκ για να τον βοηθήσει να το μεταφράσει και να το αναλύσει. Ο ίδιος πιστεύει ότι ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο ή ίσως στη Συρία.

Η αμερικανίδα επιστήμονας επισήμανε πως «η χριστιανική παράδοση προέβαλε μόνο εκείνες της φωνές που ισχυρίζονταν ότι ο Ιησούς δεν είχε παντρευτεί ποτέ. Το ευαγγέλιο αυτό δείχνει πως κάποιοι είχαν αντίθετη άποψη».

Η ανάλυση του παπύρου από την Κάρεν Κίνγκ θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2013 στην Θεολογική Επιθεώρηση του Χάρβαρντ.

Πηγή http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63713519

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τί περιμένεις απο μία εβραία όπως η Κάρεν Κίνγκ να πεί; Γιά γράψτε στο internet «Karen king jewish(εβραία)» σας βγάζει 1,5 εκατομμύρια αποτελέσματα !!! και άλλα βρώμικα κόλπα των εβραίων για να “χτυπήσουν” την πίστη των ανθρώπων! αυτά τα κόλπα κατά του χριστιανισμού, είναι γραμμένα στα “πρωτόκολλα των σοφών της σιών”!. Αλλά τί σύμπτωση! σώθηκε και καλά μόνο ένα μικρό κομμάτι από ολόκληρο “ευαγγέλιο” που λέει αυτό! Όσο για το Ντάν Μπράουν με τον “κώδικα ντα βίντσι” εκτός του ότι δεν έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, το έργο του προωθήθηκε και χρηματοδοτήθηκε από εβραίους, όπως το αποκάλυψε δημοσιογράφος στην Αμερική!! ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΑΠΥΡΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟΒΑΜΜΕΝΑ !!! σε μία στιγμή στο βίντεο δείχνει ότι ήταν σβηστό μόνο ο πάπυρος, μάλλον και καλά κάνανε επεξεργασία να φανερωθούν τα γράμματα και φανέρωσαν γράμματα όπως ήθελαν και γράψανε εκείνοι! και Πρίν λίγο καιρό είχαμε το δήθεν “ευαγγέλιο του ιούδα” που έλεγαν διαφορετικά πράγματα από αυτό. Δεν πέτυχε το κόλπο τους και τώρα δοκιμάζουν αυτό! Επίσης εκτός απο τα 4 διαφορετικά ευαγγέλια και τις επιστολές κανένα απόκρυφο ευαγγέλιο και καμία απόκρυφη επιστολή δεν λέει το παραμικρό. Άραγε γιατί δεν συμβαίνει με αυτές τις δήθεν “αποκαλύψεις” το ίδιο και για τους εβραίους στον κόσμο; Γιά να δούμε τί άλλα κόλπα θα σκαρφιστούνε γιά να συνεχίσουνε να μας κοροϊδεύουν και να μας εξαπατούν; και εμείς σαν ανεγκέφαλοι ηλίθιοι πρέπει να τα δεχόμαστε;
    Δηλ. τώρα που κι ο Γιωργάκης κάνει αναλύσεις και διδάσκει στο Χάρβαρντ, η θεωρία της Κάρεν θα πρέπει να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα… τόσο σοβαρό πανεπιστήμιο…
    και ο πάπυρος δεν αποδεικνύει τίποτα, μπορείς να φτιάξεις ένα ψεύτικο πάπυρο με οργανικά υλικά τις εποχής εκείνης, και να ξεγελάσεις ακόμα και τα τέστ ραδιοχρονολόγισης, το έχουνε κάνει ήδη κάτι απατεώνες με έργα τέχνης, και ένας dealer παλαιών εγγράφων στην Αμερική, ότι θέλεις τυπώνεις, το χρονολογείς όπως θέλεις.
    Ποια απο αυτά ομως είναι αυθεντικά? Ποιά λένε αλήθεια. και εγώ γράφω σήμερα πως ο τάδε γνωστός διάσημος είχε 2 συζήγους και 5 παιδιά. Περνάνε τα χρόνια και μετά απο πολλά χρόνια κάποιος στο μέλλον βρίσκει αυτή την “μαρτυρία” μου. Άντε να αποδείξει ότι ισχύει ή ότι εγώ εγραφα αρλούμπες. Οπότε θέλει προσοχή όλο αυτό και φυσικά διασταύρωση στοιχείων.

  2. ΑΝΑΚΑΛΥΦΤΗΚΕ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΟ ΠΑΠΥΡΟ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ !!!

    “Πλαστός και ύποπτος” ο πάπυρος για το “γάμο” του Ιησού

    Ιστορικοί ερευνητές και καθηγητές ήρθαν να αποκαταστήσουν σήμερα την «εικόνα» του Ιησού, τονίζοντας ότι ο πάπυρος που ανέφερε ότι ο Χριστός ήταν παντρεμένος είναι…

    «πλαστός και ύποπτος».

    Οι καθηγητές Κοπτολογίας μιλώντας σε συνέδριο που πραγματοποιείται σήμερα στη Ρώμη υποστήριξαν ότι ο πάπυρος μοιάζει να είναι πλαστός.

    Όπως είπε ο Stephen Emmel, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Muenster: Υπάρχει κάτι στην εμφάνιση αλλά και στη γραμματική του κειμένου που μου δείχνει ότι δεν είναι πειστικό.

    Και ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Αμβούργου πρόσθεσε: Πιστεύω ότι είναι πλαστό. Δε μοιάζει αυθεντικό.

    Τις απόψεις αυτές ενστερνίστηκαν και άλλοι ερευνητές τονίζοντας ότι ο πάπυρος είναι «ύποπτος».

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=55217&Itemid=169

    Αποκαλύφτηκαν οι σκοτεινές και πονηρές συκοφαντίες και πλάνες των βρωμομασόνων!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.