Αρχική Εταιρικά Νέα METAXA 5 Αστέρων «Roots» – Συλλεκτική έκδοση 2012 σε αποκλειστική διάθεση από...

METAXA 5 Αστέρων «Roots» – Συλλεκτική έκδοση 2012 σε αποκλειστική διάθεση από τα ΚΑΕ

O Οίκος Μεταξά και η Rémy Cointreau Global Travel Retail ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τη συλλεκτική έκδοση «Roots» του ΜΕΤΑΧΑ 5 Αστέρων, η οποία διατίθεται αποκλειστικά στα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών.

Εντυπωσιακή μέσα στo χρυσó της περίβλημα, η περιορισμένη αυτή έκδοση είναι εμπνευσμένη  από τις ρίζες του θρυλικού Οίκου. Στην μπροστινή όψη της φιάλης κυριαρχεί το έμβλημα του METAXA, ο «Σαλαμινομάχος». Το εν λόγω έμβλημα έλκει την καταγωγή του από ένα αρχαίο χρυσό μετάλλιο που ανακαλύφθηκε το 1888, στα θεμέλια του πρώτου αποστακτηρίου του Οίκου στον Πειραιά. Το  μετάλλιο  απεικόνιζε έναν  πολεμιστή της  Ναυμαχίας της Σαλαμίνας,  μία εικόνα που ο Σπύρος Μεταξάς – ο ιδρυτής του Οίκου – αναγνώρισε ως σύμβολο της επίμονης αναζήτησης, της τόλμης και της πρωτοπορίας. Αντανακλώντας αυτές τις αξίες του ΜΕΤΑΧΑ, ο «Σαλαμινομάχος» αποτελεί έκτοτε το έμβλημα του Οίκου.

Το χρυσαφί χρώμα της συλλεκτικής έκδοσης φέρνει στο νου τη ζεστασιά και τη λάμψη του ήλιου του Αιγαίου, στοιχείου θεμελιώδους για τη δημιουργία του ΜΕΤΑΧΑ. Ο ήλιος βρίσκεται στην καρδιά όλων όσων έχουν να κάνουν με το ΜΕΤΑΧΑ: στο φως του ήλιου που λούζει τα σταφύλια που γεννούν το ποτό, στη χαρά και την ενέργεια που εμπνέουν τόσο ο ήλιος όσο και το ΜΕΤΑΧΑ. Και ακριβώς την ημέρα που ο ήλιος γιορτάζει, την ημέρα του Θερινού Ηλιοστασίου, η συλλεκτική έκδοση ΜΕΤΑΧΑ «Roots» παρουσιάστηκε στα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών.

Στα καταστήματα που διαθέτουν οθόνη, ένα video από το βραβευμένο σκηνοθέτη Τάσο Μπουλμέτη αποκαλύπτει την έμπνευση πίσω από αυτήν τη συλλεκτική έκδοση, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα καταστήματα, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το video από τα έξυπνα κινητά τους τηλέφωνα, αφού «σκανάρουν» το σχετικό κωδικό QR που είναι διαθέσιμος σε όλα τα σημεία.

Ταυτόχρονα με τη συλλεκτική έκδοση και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, το ΜΕΤΑΧΑ   πραγματοποιεί σε αεροδρόμια και κορυφαία ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα μια σειρά ενεργειών που περιλαμβάνουν γευστικές δοκιμές και άλλες δράσεις, που αποκαλύπτουν την απαλή του γεύση σε χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Ο Παναγιώτης Σαραντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Οίκου Μεταξά, σχολιάζει: «Σε έναν κόσμο αβεβαιότητας είναι επιτακτική ανάγκη να έχουμε βαθιές, στέρεες ρίζες. Σήμερα, το ΜΕΤΑΧΑ μεγαλώνει και αναπτύσσεται χάρη στις ρίζες που τρέφουν αυτό το ολοζώντανο, αυθεντικό ποτό από το 1888, αλλά και χάρη στις συνεργασίες του με πρωτοπόρες επιχειρήσεις του Travel Retail, όπως τα ελληνικά Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών, που προσφέρουν στους ταξιδιώτες συναρπαστικές, γεμάτες αξία προτάσεις. Η έκδοση ‘Roots’ του ΜΕΤΑΧΑ 5 Αστέρων είναι μία τέτοια πρόταση, που σε μεγάλο βαθμό οφείλει την επιτυχία της στον ενθουσιασμό, τις ικανότητες και την κοινή προσπάθεια των ομάδων διανομής της Β. Σ. Καρούλιας και της Rémy Cointreau GTR».

Σχολιάζοντας τη συλλεκτική έκδοση ΜΕΤΑΧΑ «Roots», ο Γιώργος Βελέντζας, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Folli Follie, ανέφερε: «Τα τελευταία 30 χρόνια, η συνεργασία μεταξύ του ΜΕΤΑΧΑ και των Καταστημάτων Αφορολόγητων Ειδών έχει οδηγήσει σε σπουδαία αποτελέσματα. Η πρωτοπορία του ΜΕΤΑΧΑ, ο ενθουσιασμός του και η αφοσίωσή του στα ΚΑΕ καταδεικνύονται για μια ακόμη φορά μέσα από την απόφαση του να διατεθεί αποκλειστικά από τα καταστήματά μας το ΜΕΤΑΧΑ 5 Αστέρων ‘Roots’, μια έκδοση που πιστεύουμε ότι θα έχει μεγάλη απήχηση μεταξύ των ταξιδιωτών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.