Αρχική Μεταφορές Η χάραξη μιας σφαιρικής πολιτικής για τις αερομεταφορές, ήταν το θέμα συζήτησης...

Η χάραξη μιας σφαιρικής πολιτικής για τις αερομεταφορές, ήταν το θέμα συζήτησης στη χθεσινή συνάντηση των κ. Κωστή Χατζηδάκη και Όλγας Κεφαλογιάννη

Θέματα στρατηγικής για τις αερομεταφορές και την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε τη Τρίτη 31, Ιουλίου, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, στο υπουργείο Τουρισμού.
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν  ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Aθηνών – Αττικής Αλέξανδρος Βασιλικός, ο αντιπρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Aegean Ευτύχης Βασιλάκης και ο εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Αεροπορίας Γιώργος Κουλούρης,  συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην τόνωση του ελληνικού τουρισμού, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των αερομεταφορών, που όπως τονίσθηκε βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης.
Ειδική αναφορά έγινε για την αναβάθμιση και πιο ανταγωνιστική λειτουργία τόσο του αεροδρομίου της Αθήνας, όσο και των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.
Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε :

«Οι αερομεταφορές αποτελούν βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας και ως υπουργειο δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην πολίτικη των αερομεταφορών για να γίνει η Ελλάδα πιο ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να αναπτυχθούν τα περιφερειακά αεροδρόμια και η Αθήνα, το αεροδρόμιο της οποίας έχει και τη μεγαλύτερη πτώση. Επομένως θα πρέπει να δούμε συνολικά θέματα αναβάθμισης της λειτουργίας του αεροδρομίου της Αθήνας και των περιφερειακών αεροδρομίων σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.»

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε :

«Η συζήτηση αφορούσε την χάραξη μιας σφαιρικής πολιτικής για τις αερομεταφορές. Είναι κομβικής σημασίας για την Ελλάδα και είναι μια εξίσωση με διάφορους αγνώστους. Θα πρέπει κανείς να απαντήσει στο ερώτημα, έχοντας υπόψη του, την ανάγκη ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα, την ανάγκη να προχωρήσει το εγχείρημα για την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, την ανάγκη για μια δίκαιη πολιτική απέναντι σε όλους τους αερομεταφορείς, Έλληνες φυσικά αλλά και ξένους και την ανάγκη να μη δημιουργηθούν προβλήματα σε σχέση με το κοινοτικό δίκαιο. Είναι ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου μας και της κυβέρνησης το θέμα και ελπίζουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού σε σύντομο χρονικό διάστημα να παρουσιάσουμε συγκεκριμένα στοιχεία γι’ αυτή την στρατηγική διότι και η οικονομική κρίση που βιώνουμε μας επιβάλλει να τρέξουμε πολύ γρήγορα».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την προοπτική μείωσης του σπατόσημου, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η εκπόνηση στρατηγικής για τις αερομεταφορές. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα προβλήματα που έχουμε δει ότι δημιουργούνται στον ανταγωνισμό και στη σωστή ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας θα ληφθούν υπόψη. Επομένως και το θέμα του σπατόσημου και  των υψηλών τελών των αεροδρομίων είναι θέματα που θα εξεταστούν. Kαι όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης –συμπλήρωσε η υπουργός- υπάρχουν πολλές παράμετροι που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όπως το κοινοτικό δίκαιο και βεβαίως υπάρχει το θέμα της στήριξης των αεροπορικών εταιριών που έχουν δείξει ότι δεσμεύονται στη χώρα μας και θα στηρίξουν την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΚΑΛΗΝΜΕΡΑ κ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

    – ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
    ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

    – ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
    ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
    ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΧΑΡΑΞΗ ΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

    – ΣΤΟΥΣ ΤΟΥ TRAVELLING ΓΙΑ
    ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΙ

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΜΙΧΑΛΗΣ Χ ΚΩΒΑΙΟΣ
    SKAL INTERNATIONAL ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.