Αρχική Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας Συνάντηση Υπουργού Εργασίας με τον Πρόεδρο του Ξ.Ε.Ε.

Συνάντηση Υπουργού Εργασίας με τον Πρόεδρο του Ξ.Ε.Ε.

Γιώργος Τσακίρης, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου ΕλλάδοςΣυνάντηση εργασίας μεταξύ του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση και του Προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας  κ.Γιώργου Τσακίρη πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο. Η συζήτηση αφορούσε την αναθέρμανση του ελληνικού τουρισμού, όπου ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη ριζική αναμόρφωση των προγραμμάτων του Κοινωνικού Τουρισμού, με σκοπό τη διασφάλιση της συνέχισής τους και στο μέλλον.

Κεντρικό πλαίσιο της εν λόγω παρέμβασης αποτελεί η πρόταση ανάληψης από το Ξ.Ε.Ε. του τμήματος που αφορά στη διεκπεραίωση της συμμετοχής των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας, καθώς και του ελέγχου των προϋποθέσεων τους, όπως άλλωστε είχε επισημανθεί και στο παρελθόν. Υπογραμμίζεται ότι η συμμετοχή του Επιμελητηρίου θα είναι χωρίς ουδεμία επιβάρυνση για τους δικαιούχους ή για το πρόγραμμα. Μέσω της πρότασης του Ξ.Ε.Ε. επιδιώκεται η βελτίωση της ποιότητας των προγραμμάτων με τελικό αποδέκτη τον καταναλωτή, ενώ απομακρύνονται τα  εμπόδια στον ελεύθερο ανταγωνισμό. Η πρόταση δηλαδή του Επιμελητηρίου ενισχύει αφενός μεν τη διαφάνεια, αφού δεν θα εγείρονται θέματα διαδικασιών που οδηγούν σε  επιχειρηματικό περιβάλλον κλειστής αγοράς και αφετέρου μειώνει σε σημαντικό βαθμό το γραφειοκρατικό κόστος διαχείρισης των καταλυμάτων.

Επίσης, στη συνάντηση γνωριμίας με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, ο Πρόεδρος ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού, ώστε  να λειτουργήσει δίκαια και αποτελεσματικά η διάταξη του νέου νόμου 4075/2012, η οποία θεσπίστηκε ακριβώς για να δώσει διέξοδο στα προβλήματα κοινωνικής ασφάλισης που αντιμετωπίζουν λόγω υποχρεωτικής ένταξης στον ΟΑΕΕ 1.485 πολύ μικρά ξενοδοχεία της χώρας (δυναμικότητας κάτω των δέκα δωματίων),τα οποία είναι έτοιμα να κλείσουν, εξαιτίας της αδυναμίας καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.