Αρχική Τουρισμός Ένα λονδρέζικο λεωφορείο προβάλλει την… Κέρκυρα

Ένα λονδρέζικο λεωφορείο προβάλλει την… Κέρκυρα

Το διώροφο λονδρέζικο λεωφορείο, «ντυμένο» με εικόνες της Κέρκυρας, θα γυρνά στις πλατείες και τους κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου και θα μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια για την Κέρκυρα, καθώς και παραδοσιακά προϊόντα, για τρεις ημέρες.

Ένα παραδοσιακό διώροφο λονδρέζικο λεωφορείο ξεκίνησε την Παρασκευή, 6 Ιουλίου, τη διαδρομή του από την Κέρκυρα προς το Λονδίνο, μεταφέροντας εικόνες και γεύσεις από το νησί.

Το λεωφορείο πρώτα στάθμευσε, στην Πλατεία της Κέρκυρας, προκειμένου να συγκεντρώσει το διαφημιστικό υλικό από τον δήμο Κέρκυρας και, στη συνέχεια, περιοόδευσε στην κερκυραϊκή ύπαιθρο, κυρίως στις τουριστικές περιοχές, πριν αναχωρήσει για τη βρετανική πρωτεύουσα.

Μαζί με το λεωφορείο, και οι Κανταδόροι της Κέρκυρας, με τις μελωδικές φωνές τους προσέλκυσαν την προσοχή όλων των τουριστών, που κεράστηκαν κουμ- κουατ και φωτογραφήθηκαν μαζί τους.

Η δράση γίνεται με αφορμή την έναρξη του προγράμματος προβολής που σχεδίασε ο δήμος, για το διάστημα 9 έως 11 Ιουλίου, στο Λονδίνο, με στόχο να κερδίσει την προτίμηση των Βρετανών για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Το Λονδίνο, αυτό το διάστημα, συγκεντρώνει πληθώρα επισκεπτών, λόγω της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων και η δράση έχει πολλαπλά οφέλη.

«Αντιλαμβανόμαστε τις σύγχρονες μεθόδους διάδοσης των πληροφοριών και χρησιμοποιούμε το Internet και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να προβάλουμε τουριστικά την Κέρκυρα σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, αρχής γενομένης από το Λονδίνο» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρείας του δήμου Κέρκυρας.

Το διώροφο λονδρέζικο λεωφορείο, «ντυμένο» με εικόνες της Κέρκυρας, θα γυρνά στις πλατείες και τους κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου και θα μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια για την Κέρκυρα, καθώς και παραδοσιακά προϊόντα, για τρεις ημέρες.

Συγχρόνως, μέσω ενός διαγωνισμού στο facebook, θα μπορεί ο καθένας να λάβει μέρος «ανεβάζοντας» βίντεο ή φωτογραφίες και ο νικητής θα κερδίσει επταήμερες διακοπές σε πολυτελές ξενοδοχείο της Κέρκυρας για δύο άτομα.

Παράλληλα, ο κεντρικός σταθμός της Βικτώρια, στο Λονδίνο, θα φιλοξενήσει καλλιτεχνική εγκατάσταση (installation), με χρήση γήινων υλικών και σύγχρονης τεχνολογίας, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό θα διανείμει έντυπο υλικό για το δήμο Κέρκυρας.

«Πρόκειται για μια επιθετική πολιτική προώθησης του κερκυραϊκού τουρισμού, γιατί έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε ό,τι το δυνατόν καλύτερο για την προβολή του τόπου μας» δήλωσε ο δήμαρχος Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής, κάνοντας λόγο για αναγκαιότητα εξωστρέφειας της Κέρκυρας στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα μας.

«Αυτή τη φορά, έχουμε ως στόχο τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, τους τουρίστες εκείνους, που σύμφωνα με τους ειδικούς, αυξάνονται διαρκώς, αναζητώντας τον τόπο διακοπών τους, κυριολεκτικά το τελευταίο λεπτό» πρόσθεσε.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας ευχαρίστησε τον ΕΟΤ, υπό την αιγίδα του οποίου γίνονται οι εκδηλώσεις προβολής, την Aegean Airlines για τη συνεργασία της και την ΕΡΤ που είναι χορηγός επικοινωνίας.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Λονδίνο

Α. Καλλιτεχνική εγκατάσταση στο χώρο «Victoria Station» με κεντρικό θέμα τις «Παραλίες της Κέρκυρας»: 9, 10 & 11 Ιουλίου

Πρόκειται για μια καλλιτεχνική εγκατάσταση με χρήση γήινων υλικών και σύγχρονης τεχνολογίας από τον βραβευμένο νέο καλλιτέχνη, Lewk Wilmshurst. Στον κεντρικό σταθμό της Βικτώρια, με μέση ημερήσια διέλευση 446.128 ατόμων την ημέρα, εξειδικευμένο προσωπικό θα προβάλλει την Κέρκυρα σε ηλεκτρονική μορφή και θα διανείμει έντυπο υλικό, το οποίο θα προβάλλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κέρκυρας, ενώ θα προωθεί  ταυτόχρονα τη συμμετοχή σε online διαδικτυακό διαγωνισμό.

Β. Διεξαγωγή διαδικτυακού διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο facebook με τον διακριτικό τίτλο “CorfuLifeTimeExperience”. Οι επισκέπτες της σελίδας θα βαθμολογήσουν το καλύτερο βίντεο και την καλύτερη φωτογραφία που θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο με θέμα “Κέρκυρα. Εμπειρία Ζωής” και ο πρώτος νικητής σε κάθε κατηγορία, θα κερδίσει 7ήμερες πολυτελείς διακοπές, για δύο άτομα, στην Κέρκυρα.

Γ. Bus Roadshow: 9, 10 & 11 Ιουλίου

Το διάσημο παραδοσιακό αγγλικό διώροφο λεωφορείο Route Master θα κυκλοφορεί στους δρόμους του Λονδίνου με εικόνες της Κέρκυρας προκαλώντας το κοινό να το θαυμάσει και να το φωτογραφήσει. Το λεωφορείο θα κινηθεί στην καρδιά του Λονδίνου για 3 μέρες, και για διάρκεια 8 ωρών ανά ημέρα κίνησης, και θα περάσει από τα πιο κεντρικά σημεία. Το ειδικά διαμορφωμένο όχημα θα προσφέρει δωρεάν βόλτα στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ προβλέπονται σύντομες στάσεις όπου εξειδικευμένο προσωπικό θα διανείμει διαφημιστικό υλικό και τοπικά προϊόντα στους επισκέπτες.

Δ. Ενίσχυση της καμπάνιας του ΕΟΤ «True Greece»: 9 & 10 Ιουλίου (07.00 – 19.00)

Στο πλαίσιο της καμπάνιας του ΕΟΤ True Greece, σε συνεργασία με την Ε.Ρ.Τ., στο χώρο του Victoria Station, θα πραγματοποιηθούν προσωπικές συνεντεύξεις σε 200 συνολικά άτομα, τα οποία θα παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις και θα εκφράσουν την άποψή τους για την Κέρκυρα  και την Ελλάδα γενικότερα ως τουριστικό προορισμό. Το υλικό που θα παραχθεί θα εμπλουτίσει την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΤ www.visitgreece.gr και θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο.

Ε. Συνάντηση Εργασίας Χώρος Διεξαγωγής Εκδήλωσης: The Roof Gardens 99 Kensigton High Street: 10 Ιουλίου (20.00)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.