Αρχική Τουρισμός Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε τα μέγιστα για να στηριχθεί ο τουρισμός, επεσήμανε...

Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε τα μέγιστα για να στηριχθεί ο τουρισμός, επεσήμανε η Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα. Τατιάνα Καραπαναγιώτη

«Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε τα μέγιστα για να στηριχθεί ο τουρισμός. Με την αρωγή του Πρωθυπουργού, κου. Πικραμένου, των συναρμόδιων Υπουργείων, των τουριστικών φορέων, αλλά και του Τύπου, εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να προβάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη θετική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.», επεσήμανε η Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα. Τατιάνα Καραπαναγιώτη, στην πρώτη συνάντηση που είχε χθές το μεσημέρι με τους συντάκτες σε θέματα τουρισμού στα γραφεία του ΕΟΤ.

Η Υπουργός, κα. Καραπαναγιώτη, πλαισιωμένη από τον Πρόεδρο του ΕΟΤ κο. Κώστα Ζήκο και τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, κο. Γιώργο Κολέτσο, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη των θετικών μηνυμάτων και την αποτελεσματική διαχείριση των αρνητικών σχολίων, σημειώνοντας πως, στην ήδη υπάρχουσα καμπάνια του ΕΟΤ, προστίθενται νέες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Κύριος στόχος να ανατραπεί η κακή εικόνα της Ελλάδας, η οποία προέρχεται κυρίως από αρνητικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου. «Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να σχεδιάσει πολιτική, μπορεί όμως να λάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των θεμάτων. Γνωρίζουμε το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις μειωμένες κρατήσεις και ακυρώσεις για τη φετινή περίοδο και επεξεργαζόμαστε λύσεις στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε συναντηθεί με τα συναρμόδια Υπουργεία,  εκπροσώπους των φορέων του τουρισμού, την ΕΡΤ,  και το ΑΠΕ.» προσέθεσε η Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό και εντός της καμπάνιας του ΕΟΤ, τις προσεχείς ημέρες, στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.visitgreece.gr), θα δημιουργηθεί banner όπου καθημερινά θα αναρτώνται ειδήσεις, από όλους τους χώρους και τομείς, οι οποίες θα παρουσιάζουν το θετικό και φιλικό πρόσωπο της χώρας. Εκτός από τα γραφεία του ΕΟΤ, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες, τις Προξενικές Αρχές και τα Γραφεία Τύπου στο εξωτερικό θα δημιουργηθεί ένα συντονισμένο δίκτυο επικοινωνίας με σκοπό τη διάχυση των ειδήσεων στα αγγλικά και στη γλώσσα της κατά τόπου εδρεύουσας Αρχής.

Επίσης, σε συνεργασία με την ΕΡΤ, θα φιλοξενούνται σύντομης διάρκειας video, με αληθινές μαρτυρίες τουριστών, αλλά και πολιτών οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα.

Οι συγκεκριμένες δράσεις αποσκοπούν στη δημιουργία κλίματος ότι η Ελλάδα παραμένει ένας ασφαλής και φιλόξενος προορισμός, έτοιμος να υποδεχτεί τους επισκέπτες που θα την επιλέξουν ως τόπο διακοπών τους και αυτό το καλοκαίρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.