Αρχική Εταιρικά Νέα Yπεγράφει η Σύμβαση Μίσθωσης της Μαρίνας Μυτιλήνης

Yπεγράφει η Σύμβαση Μίσθωσης της Μαρίνας Μυτιλήνης

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος υπέγραψε τη Πέμπτη 3 Μαΐου 2012, στο γραφείο του, τη σύμβαση μίσθωσης του τουριστικού λιμένα Μυτιλήνης με την ανάδοχο κοινοπραξία των εταιριών «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ Α.Ε.»  με διακριτικό τίτλο “FOLLI FOLLIE GROUP” & “SETUR SERVIS TURISTIK A.S” που εκπροσωπείται από τους κ.κ. Γεώργιο Κουτσολιούτσο Πρόεδρο Μαρίνας Μυτιλήνης Α.Ε. και İbrahim Tamer Haşimoğlu, Αντιπρόεδρο Μαρίνας Μυτιλήνης Α.Ε.

Από αριστερά ο κ. Γ. Βελέντζας (αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και γενικός διευθυντής Folli Follie Group, ο κ. Γ. Κουτσολιούτσος Διευθύνων Σύμβουλος Folli Follie Group, o Yφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Αλιβιζάτος και ο κ. Ιμπραήμ Ταμέρ Χασίμογλου, εκπρόσωπος της Setur Servis Turistik A.S.Η κοινοπραξία θα αναλάβει  την ομαλή και μακροχρόνια λειτουργία της μαρίνας Μυτιλήνης, η οποία θα συμβάλλει τόσο στην οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, όσο και στην τουριστική προβολή της Ελλάδας γενικότερα.
Παρών ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ν. Σηφουνάκης.
Αξιοποιώντας τα προβλεπόμενα στην προκήρυξη του Διεθνούς Ανοιχτού Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την επιλογή φορέα διαχείρισης του Τουριστικού Λιμένα Μυτιλήνης το Ελληνικό Δημόσιο επέτυχε τη βέλτιστη δυνατή δεσμευτική προσφορά, επ’ ωφελεία του.
Ο κ. Αλιβιζάτος υπέγραψε την κατακύρωση του διαγωνισμού, με ετήσιο μίσθωμα  250.000€ για την παραχώρηση του Τουριστικού Λιμένα Μυτιλήνης, για 40 χρόνια, βελτιώνοντας την αρχική οικονομική προσφορά του αναδόχου.
Ο κ. Αλιβιζάτος αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας και εξήρε την τεχνογνωσία και τον επαγγελματισμό τους είπε μεταξύ άλλων «Η υπογραφή της σύμβασης αυτής αποτελεί γεγονός μεγάλης σημασίας, αφού είναι ένα μεγάλο βήμα στην τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο της Λέσβου, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε όλες τις πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα, στο ευρύ πεδίο των τουριστικών υποδομών. Υπάρχει πραγματική ανάγκη για διαρκή αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών, μέσα στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Ο τουρισμός είναι ο τομέας στον οποίο προσβλέπει η ελληνική οικονομία, σήμερα περισσότερο από ποτέ». Ακόμη πρόσθεσε ότι «Η περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου αποτελεί πόλο τουριστικής έλξης για επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο, με αυξητικές τάσεις.»
Ο κ. Γεώργιος Κουτσολιούτσος ανέφερε συγκεκριμένα: «Η παρουσία μας εδώ, σήμερα, σηματοδοτεί την πρώτη ελληνοτουρκική συνεργασία στον κλάδο του τουρισμού, συνεργασία που λαμβάνει σάρκα και οστά, με την ανάληψη της διαχείρισης του Τουριστικού Λιμένα Μυτιλήνης». Και συνεχίζοντας τόνισε: «Η αξιοποίηση μαρινών και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου αποτέλεσε προτεραιότητα για εμάς, στον Όμιλο Folli Follie, αποσκοπώντας στο να δραστηριοποιηθούμε σε τομείς που υποστηρίζουν τον τουρισμό και που γνωρίζουμε καλά, λόγω της, πάνω από 30 χρόνια, επιτυχημένης δραστηριοποίησης στον κλάδο του Ταξιδιωτικού εμπορίου, με τα Hellenic Duty Free Shops.»
Επίσης, πρόσθεσε «Η δυναμική της μαρίνας συνίσταται σε 252 θέσεις ελλιμενισμού εκ των οποίων 222 στο θαλάσσιο και 30 στο χερσαίο χώρο» και συνέχισε αναφέροντας «Η εταιρία Setur κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο διαχείρισης μαρίνων στη γειτονική μας χώρα. Η εμπειρία της και η τεχνογνωσία της θα αλλάξουν τα δεδομένα στο χώρο και θα ορίσουν τον πήχη υψηλότερα για όλους μας.»
 Ο κ. İbrahim Tamer Haşimoğlu δήλωσε «Γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια και είμαι πολύ περήφανος που η γνωριμία αυτή εξελίσσεται σε συνεργασία. Πιστεύω ιδιαίτερα σε αυτή συνεργασία, η οποία θα αποδώσει τα μέγιστα για όλους τους εμπλεκόμενους, μιας και ο θαλάσσιος τουρισμός γνωρίζει αύξηση τα τελευταία χρόνια στη Μεσόγειο. Οι προοπτικές για την Ελλάδα είναι εξαιρετικές».

Την ευχαρίστησή της τοπικής κοινωνίας, για τη συγκεκριμένη ενέργεια εξέφρασε ο κ. Περικλής Αντωνίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, στη Travelling News, καθώς και την ευχή να υπάρξουν και άλλες τέτοιες προσπάθειες που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της οικονομίας στο νησί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.