Αρχική Ξενοδοχεία trivago: Η θερμοκρασία ανεβαίνει…. Οι τιμές στην Ελλάδα πέφτουν

trivago: Η θερμοκρασία ανεβαίνει…. Οι τιμές στην Ελλάδα πέφτουν

Tο καλοκαίρι έκανε την εμφάνιση του, η θερμοκρασία συνεχώς ανεβαίνει και οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ευρώπη  ακολουθούν την ίδια ανοδική πορεία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της trivago, σε χώρες όπως η Φιλανδία (157 ευρώ, αύξηση 37 τοις εκατό), Ρουμανία (92 ευρώ, αύξηση 28 τοις εκατό) και Σουηδία (178 ευρώ, αύξηση 26 τοις εκατό) παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση στην Ευρώπη για το μήνα Μάιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Σε αντίθετη τροχιά κινούνται οι τιμές στην Ελλάδα που παρατηρείται αισθητή μείωση ακόμα και σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Μύκονος (83 ευρώ, μείωση 17 τοις εκατό). Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr  (trivago Hotel Preis Index (tHPI) για το μήνα Μάιο.

Διανύουμε τον τελευταίο μήνα της Άνοιξης και μια ανάσα πριν το καλοκαίρι, οι τιμές στους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς ακολουθούν, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, καθοδική πορεία. Ο μέσος όρος ξενοδοχειακών τιμών για το μήνα Μάιο για την Αθήνα παρουσιάζει μείωση της τάξεως του 10 τοις εκατό (τιμή 87 ευρώ), ενώ και για τη Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται μείωση της τάξεως του 7 τοις εκατό (τιμή 87 ευρώ). Η μεγαλύτερη μείωση ωστόσο στις τιμές για ένα απλό δίκλινο δωμάτιο παρουσιάζεται στην Πάρο, της τάξεως του 23 τοις εκατό (τιμή 43 ευρώ). Οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν για το μήνα Μάιο να επισκεφτούν τη Μύκονο θα πληρώσουν κάτα μέσο όρο για μια διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο 83 ευρώ,τιμή μειωμένη κατά 17 τοις εκατό σε σύγκριση με τη τιμή για το μήνα Απρίλιο (93 ευρώ). Μικρή μείωση της τάξης του δυο τοις εκατό παρουσιάζουν οι τιμές στη Σαντορίνη ( 84 ευρώ) σε σχέση με τις τιμές του Απριλίου (86 ευρώ), ενώ και στη Ρόδο επίσης παρατηρείται μικρή πτώση των τιμών σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα της τάξεως του τρία τοις εκατό ( μέσος όρος τιμών Μαΐου 64 ευρώ, τιμή Απριλίου 66 ευρώ). Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται ο μέσος όρος ξενοδοχειακών τιμών στο Ναύπλιο όπου παρατηρείται δραματική αύξηση της τάξεως του 34 τοις εκατό σε σχέση με το μήνα Απρίλιο (τιμή Απριλίου 103 ευρώ, τιμή Μαΐου 157 ευρώ). Όσοι πάλι επιλέξουν να επισκεφτούν την Κέρκυρα θα κληθούν να πληρώσουν για ένα απλό δίκλινο δωμάτιο κατά μέσο όρο 99 ευρώ (αύξηση τέσσερα τοις εκατό) σε σχέση με τη μέση τιμή του Απριλίου ( 95 ευρώ). Ο μέσος όρος τιμών στην Κρήτη παρουσιάζει μείωση, (Χανιά :τέσσερα τοις εκατό χαμηλότερα από ότι τον Απρίλιο, μέση τιμή: 70 ευρώ, Ηράκλειο: τρία τοις εκατό μείωση σε σχέση με τον Απρίλιο, μέση τιμή: 88 ευρώ), εκτός από την Ελούντα της Κρήτης όπου εκεί οι τιμές ακολοθούν ανοδική πορεία κατά ένα τοις εκατό και μέση τιμή για ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο στα 184 ευρώ. 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.