Αρχική Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων AUTOHELLAS HERTZ: Κάμψη ζήτησης αλλά ενίσχυση ταμιακών ροών

AUTOHELLAS HERTZ: Κάμψη ζήτησης αλλά ενίσχυση ταμιακών ροών

AUTOHELLAS HERTZΟ ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα €31.5 εκ. έναντι €39.1 εκ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου λόγω κυρίως της σημαντικής επιβράδυνσης στην πώληση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που επιστρέφουν από μισθώσεις  κατά €6εκ. ή 54% ενώ  οι  ενοικιάσεις βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες είχαν κάμψη κατά  €1.6 εκ. ή 5.7%.   

 Η μείωση του συνολικού κύκλου εργασιών κυρίως, αλλά και η μείωση του αναβαλλόμενου φόρου λόγω αλλαγής των φορολογικών συντελεστών στο αντίστοιχο περσινό τρίμηνο είχαν σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση ενοποιημένων ζημιών μετά από φόρους ύψους €1.1 εκ. παρουσιάζοντας  σημαντική επιδείνωση. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο τρίμηνο είναι αδύναμο λόγω της έλλειψης κύκλου εργασιών από τον τουρισμό.

Tα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων έφθασαν τα €13.8 εκ. ενώ οι λειτουργικές ταμειακές ροές βελτιώθηκαν στα €6.9 εκ. επιτρέποντας παράλληλα την ενίσχυση των διαθεσίμων σε ενοποιημένο επίπεδο που έφτασαν τα 96.9 εκ.

Από τις 15 Μαίου 2012 η εταιρεία έχει και τα δικαιώματα βραχυχρόνιων  ενοικιάσεων στην Ρουμανία  (είχε μόνο για μακροχρόνιες). Έτσι και με την πρόσφατη προσθήκη της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, η εταιρία δραστηριοποιείται σε 5 χώρες, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Σερβία και Μαυροβούνιο, όπου ακολουθεί πολιτική λελογισμένης ανάπτυξης, χτίζοντας σταδιακά την παρουσία της.

Η αβεβαιότητα και αστάθεια στην οικονομία προκαλεί σημαντική επιδείνωση  στην αγορά των  μεταχειρισμένων αυτοκίνητων και αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα της εταιρείας για το 2012. Παράλληλα το αρνητικό πρόσημο στον εισερχόμενο τουρισμό θα επηρεάσει και αυτό αρνητικά, χωρίς ακόμη να μπορεί να υπολογισθεί ο βαθμός.

Ο συνδυασμός ισχυρής κεφαλαιακής βάσης 139 εκ. ευρώ, ηγετικής θέσης στην αγορά, ανταγωνιστικής βάσης κόστους και ταμιακών διαθεσίμων,  εγγυάται τις αντοχές της εταιρείας αλλά και τη δυνατότητα της να υποστηρίξει τη  ανάπτυξή της στις χώρες της βαλκανικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.