Αρχική Εκδηλώσεις 5ο Φεστιβάλ Μαθητικών ταινιών Πάμε Σινεμά;

5ο Φεστιβάλ Μαθητικών ταινιών Πάμε Σινεμά;

Το 5ο Φεστιβάλ Μαθητικών ταινιών Πάμε Σινεμά; θα διεξαχθεί, το Σάββατο 12 Μαίου 2012, στην Αθήνα στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ (Πειραιώς 216, Ταύρος) και στην Θεσσαλονίκη στο ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη). Στο 5ο Φεστιβάλ Μαθητικών ταινιών Πάμε Σινεμά; συμμετέχουν 74 ταινίες από σχολεία όλης της Ελλάδας. Oι προβολές θα παραγματοποιηθούν στην Αθήνα από 14:00-18.00 και στην Θεσαλονίκη από 12:00-18:00. Αμέσως μετά,από 19:00 έως 21:00 θα ακολουθήσει η Τελετή απονομής των βραβείων, η οποία θα μεταδοθεί με ζωντανή δορυφορική σύνδεση των 2 αιθουσών από την ΝΕΤ σε συνεργασία με την ΕΤ3.

Την Τελετή απονομής των βραβείων παρουσιάζουν: στην Αθήνα η Ναταλία Δραγούμη και στην Θεσσαλονίκη ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Τα βραβεία θα απονείμουν οι: Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηνών, Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Χαρβαλιάς, πρύτανης Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Γιάννης Μυλόπουλος, πρύτανης ΑΠΘ, Δημήτρης Εϊπίδης, Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και Ηλίας Φούτσης, πρόεδρος New York College.
Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από τους: Γιώργο Χαρβαλιά, πρύτανη ΑΣΚΤ, Γιάννη Μυλόπουλο, πρύτανη ΑΠΘ, Δημήτρη Εϊπίδη, Διευθυντή Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Τάκη Καμπύλη, Γενικό Διευθυντή Αθήνα 9.84, Kώστα Μπλιάτκα, δημοσιογράφο-συγγραφέα, Νίκο Περάκη, σκηνοθέτη, Θοδωρή Αθερίδη, ηθοποιό-σκηνοθέτη, Σμαράγδα Καρύδη, ηθοποιό και Εβελίνα Παπούλια, ηθοποιό.

Στην Τελετή Απονομής συμμετέχουν με δηλώσεις τους οι: Διονύσης Σαββόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Παναγιώτης Γιαννάκης, Λάκης Λαζόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Δημήτρης Μενούνος, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κατερίνα Παπαδάκη, Ορφέας Αυγουστίδης, Γιώργος Καραμίχος, Γιάννης Ζουγανέλης, Πέτρος Φιλιππίδης και ο Σταμάτης Φασουλής.

Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πάμε Σινεμά; πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε συνεργασία, στην Αθήνα με τον Δήμο Αθηναίων και τον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 και στη Θεσσαλονίκη με το Δήμο Θεσσαλονίκης και το ραδιoφωνικό σταθμό FM 100.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

H παραγωγή των ταινιών στην Αθήνα έγινε με την ευγενική χορηγία του New York College.

Διεύθυνση προγράμματος: Αντώνης Κιούκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.