Αρχική Αθλητικά Με το βλέμμα στην Αρχαία Ολυμπία – Αύριο η τελετή αφής της...

Με το βλέμμα στην Αρχαία Ολυμπία – Αύριο η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας – Επί ποδός η ΕΛ. ΑΣ.

Τα βλέμματα στην Ελλάδα αναμένεται να πέσουν για μια ακόμα φορά αύριο, όχι όμως λόγω των εκλογών ή του μνημονίου αλλά για μια στιγμή που συνδέεται με την Ελλάδα, που μεταλαμπάδευσε τα φώτα του πολιτισμού και την Ολυμπιακή Ιδέα, σε όλο σχεδόν τον κόσμο.

Αύριο πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Οι αστυνομικές Δυνάμεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται επί ποδός, ενώ στην Ηλείας βρίσκονται και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, από την Αθήνα.

H φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012». θα ανάψει με κάθε επισημότητα και με τον παραδοσιακό τρόπο την Πέμπτη 10 Μαΐου στις 11:30 στην Αρχαία Ολυμπία.

Στην τελετή Αφής θα παραστούν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Ζακ Ρογκ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012», Λόρδος Σεμπάστιαν Κόου, μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Έλληνες και Βρετανοί αξιωματούχοι, μέλη της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς και εκπρόσωποι των αθλητικών ομοσπονδιών.

Η Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη θα ανάψει την Ολυμπιακή Φλόγα απευθείας από τις ακτίνες του ηλίου και στη συνέχεια, μετά το τελετουργικό που έχει ετοιμάσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, το ιερό Φως θα παραδοθεί στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον παγκόσμιο πρωταθλητή της κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη. Δεύτερος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο Βρετανός, ελληνικής καταγωγής, Αλέξανδρος Λούκος.

Θα ακολουθήσει Λαμπαδηδρομία οκτώ ημερών εντός της Ελλάδας η οποία θα ολοκληρωθεί στις 17 Μαΐου με την άφιξη της Φλόγας στο Παναθηναϊκό στάδιο όπου στις 19.00 θα παραδοθεί στην αποστολή του Ηνωμένου Βασιλείου για να συνεχίσει το ταξίδι της για το Λονδίνο. Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμα και Λι Νινγκ.

Συνολικά το Ολυμπιακό φως θα διανύσει στην Ελλάδα 2.900 χιλιόμετρα στα χέρια 490 λαμπαδηδρόμων. Αναλυτικά θα διασχίσει 26 Νομούς, 38 Δήμους και 40 πόλεις, θα φτάσει σε πέντε αρχαιολογικούς χώρους, ενώ θα γίνουν και 34 τελετές αφής βωμών σε συγκεκριμένες πόλεις στη διάρκεια της διαδρομής.

Η φλόγα θα φτάσει στην Πάτρα στις 12 Μαΐου.

 

To πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας:

1η ΗΜΕΡΑ (10-5-12)
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ (ΑΦΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ) – ΠΥΡΓΟΣ – ΑΜΑΛΙΑΔΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΓΑΣΤΟΥΝΗ – ΛΕΧΑΙΝΑ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
(ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ)
2η ΗΜΕΡΑ (11-5-12)
ΚΙΣΣΑΜΟΣ – ΧΑΝΙΑ – ΡΕΘΥΜΝΟ – ΚΝΩΣΣΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΜΑΛΙΑ – ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
(ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ)
3η ΗΜΕΡΑ (12-5-12)
ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΑΤΡΑ – ΡΙΟ – ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ – ΒΟΝΙΤΣΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ – ΠΑΡΓΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ.
4η ΗΜΕΡΑ (13-5-12)
ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΟΖΑΝΗ – ΒΕΡΟΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΒΑΛΑ
5η ΗΜΕΡΑ (14-5-12)
ΚΑΒΑΛΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΚΗΠΟΙ (ΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ)– ΦΕΡΕΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΞΑΝΘΗ – ΔΡΑΜΑ
6η ΗΜΕΡΑ (15-5-12)
ΔΡΑΜΑ – ΑΛIΣΤΡΑΤΗ – ΣΕΡΡΕΣ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΛΑΡΙΣΑ – ΒΟΛΟΣ – ΛΑΜΙΑ
7η ΗΜΕΡΑ (16-5-12)
ΛΑΜΙΑ – ΧΑΛΚΙΔΑ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΘΗΝΑ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ
8η ΗΜΕΡΑ (17-5-12)
ΑΚΡΟΠΟΛΗ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ – ΖΑΠΠΕΙΟ – 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ (ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ)

 

Πηγή: thebest.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.