Αρχική Συνέδρια Γυναίκες: Μοχλός Οικονομικής Ανάπτυξης

Γυναίκες: Μοχλός Οικονομικής Ανάπτυξης

Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση του διεθνούς επιχειρησιακού φόρουμ γυναικών με την εικοσιδυάχρονη παράδοση. Η διοργάνωση αυτή που οι συμετάσχουσες των προηγουμένων συναντήσεων ονομάζουν ανεπίσημα «Νταβός των Γυναικών», θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ της Αθήνας από 31 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2012. Δεδομένης της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη και ενόψει της ύφεσης που εξακολουθεί να μαστίζει την υφήλιο γενικότερα, η φετινή Διάσκεψη Κορυφής έχει επιλέξει ως κεντρικό θέμα της, «Γυναίκες: Μοχλός Οικονομικής Ανάπτυξης».
 
Η περυσινή Διάσκεψη, οι εργασίες της οποίας φιλοξενήθηκαν στην Τουρκία, αποτέλεσε την ευκαιρία για συνάντηση 1000 και πλέον γυναικών με ηγετικές θέσεις στο χώρο των επιχειρήσεων και γενικότερα της επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά και εξέχοντα στελέχη του κυβερνοχώρου και της κοινωνίας των πολιτών, από 81 διαφορετικές χώρες. Αναμένεται ότι η διοργάνωση των Αθηνών θα έχει εξ’ ίσου αθρόα συμμετοχή.
 
«Ακόμα και μια κρίση μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες. Γι’ αυτό και η Διάσκεψη έχει κατά νου να φέρει στην Ελλάδα δυνητικούς επιχειρηματικούς εταίρους κι επενδυτές με ενδιαφέρον για τις δυνατότητες που έχει η συγκεκριμένη χώρα να κινηθεί σε διάφορες κατευθύνσεις με στόχο τη μελλοντική ανάπτυξή της –και το υπέροχο είναι ότι όλοι αυτοί οι παράγοντες, ανήκουν στο γυναικείο φύλο»  αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Διάσκεψης, κα. Irene Natividad.
 
Στα πλαίσια της διοργάνωσης έχει, άλλωστε, προβλεφθεί και η πραγματοποίηση προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων Β2Β ανάμεσα σε εκπροσώπους- συμμετέχοντες στη Διάσκεψη και παράγοντες του Ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου. Τα Β2Β οργανώνονται στις  31 Μαΐου 2012 από το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, με την ευγενική χορηγία του ΕΟΜΜΕΧ και του Υπουργείου Ανάπτυξης.
 
«Σήμερα που το ήμισυ σχεδόν του εργαζόμενου πληθυσμού ανήκει, πλέον, στο γυναικείο φύλο – όπως, άλλωστε, και το 30%-40% των επιχειρούντων και η πλειοψηφία των καταναλωτών – οι γυναίκες έχουν όλα τα φόντα ν’ αποτελέσουν το κλειδί της αειφόρου ανάπτυξης κατά τον 21ο αιώνα»

Πληροφορίες http://www.globewomen.org/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.