Αρχική Ράλλυ Από νωρίς στη σάουνα τα αστέρια του WRC Academy

Από νωρίς στη σάουνα τα αστέρια του WRC Academy

Το Ράλλυ Ακρόπολις έχει τη φήμη του πιο δύσκολου αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Σε αυτό παίζουν ρόλο οι σκληρές ειδικές διαδρομές αλλά και ο ζεστός καιρός, με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να θυμίζουν σε πολλές περιπτώσεις σάουνα, λόγω των θερμοκρασιών που αναπτύσσονται εντός αυτών.

Ο φετινός αγώνας προσμετρά και στην κατηγορία WRC Academy, θεσμό ενιαίας μορφής, όπου συμμετέχουν οδηγοί ηλικίας μέχρι 25 ετών, με πανομοιότυπα Ford Fiesta R2 την ευθύνη για την προετοιμασία και τη συντήρηση των οποίων έχει η M-Sport. Οι νεαροί οδηγοί που θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στον ελληνικό αγώνα είχαν την ευκαιρία το απόγευμα της Κυριακής να πάρουν μια πρώτη γεύση από τις συνθήκες που θα συναντήσουν στις ειδικές διαδρομές, σε τεχνητό, πάντως, περιβάλλον. Λίγες ώρες μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα, τα πληρώματα του WRC Academy μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, Κώστα Λογοθέτη, βρέθηκαν στο «Loutraki Thermal Spa», ένα υπερσύγχρονο κέντρο φροντίδας της προσωπικής και σωματικής υγείας, όπου παρέχονται θεραπείες για ευεξία, αναζωογόνηση, ομορφιά και χαλάρωση με τη ζωογόνο δύναμη του Ιαματικού νερού Λουτρακίου.

Εκεί, ακολούθησαν ένα πρόγραμμα διάρκειας 80 λεπτών που αποτελούνταν από σπα, χαμάμ και σάουνα, με τις δυο τελευταίες διαδικασίες να διεξάγονται σε θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Με αυτό τον τρόπο, προσομοιάστηκαν οι συνθήκες θερμοκρασίας που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τα πληρώματα στον αγώνα. Άπαντες αποχώρησαν ικανοποιημένοι από την ξεχωριστή –όπως είπαν– εμπειρία, λίγες ώρες πριν την έναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων και συγκεκριμένα των αναγνωρίσεων των ειδικών διαδρομών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.