Αρχική Συνέδρια Ανάγκη η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Ανάγκη η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Ανάγκη σχεδιασμού για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα το κύριο συμπέρασμα από την εκδήλωση ΣΕΠΕ – HePIS στο πλαίσιο του “e-Skills Week 2012”.

Τις “Ψηφιακές Δεξιότητες στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα” είχε ως θέμα η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μαΐου από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) , σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “e-Skills Week 2012”.

Στην εκδήλωση, την οποία προλόγισαν ο Πρόεδρος HePIS κ. Νίκος Φαλδαμής και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ, κ. Γιάννης Σύρρος συμμετείχαν εκπρόσωποι επιχειρήσεων, εκπαιδευτικών και κυβερνητικών φορέων. Στην πρώτη ενότητα, που είχε ως θέμα τις “Ψηφιακές δεξιότητες στο δημόσιο τομέα”, τις απόψεις τους ανέπτυξαν οι κ.κ.: Κώστας Καλτσάς, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΟΠΠΕΠ, Παναγιώτης Λαζαρίδης, Γενικός Διευθυντής ΓΓΠΣ, Παναγιώτης Γεωργιάδης, Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ και Παντελής Νικολαΐδης, Μέλος Project Management Committee “e-Skills Week 2012”. Τα κυριότερα συμπεράσματα ήταν η έλλειψη ψηφιακών δεξιοτήτων στο δημόσιο τομέα, η ανάγκη στρατηγικής και στοχοθεσίας για τις ψηφιακές δεξιότητες και τα απαραίτητα προσόντα σε κάθε θέση εργασίας στο δημόσιο τομέα, η σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή, καθώς και η κάλυψη των αναγκών για ψηφιακές δεξιότητες που απαιτούνται στο πλαίσιο τη δια Βίου Μάθησης.
Στη δεύτερη ενότητα, που είχε ως θέμα τις “Ψηφιακές Δεξιότητες στον Ιδιωτικό Τομέα” τοποθετήθηκαν οι κ.κ.: Γιώργος Καρανικολός, Ειδικός Γραμματέας Δ.Σ. ΣΕΠΕ, Γιάννης Κυριακού, Διευθύνων Σύμβουλος  Στέγης της Ελληνικής Βιομηχανίας (ΣΕΒ), Κωνσταντίνος Κεσεντές, Γενικός Διευθυντής PEOPLECERT και η Δρ. Βενετία Κουσία, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος ManpowerGroup. Τα σημαντικότερα συμπεράσματα ήταν η έλλειψη ψηφιακών δεξιοτήτων που υπάρχει και στον ιδιωτικό τομέα, κυρίως σε επίπεδο επιχειρησιακών δεξιοτήτων, η ανάγκη για προβολή και υιοθέτηση ενδεδειγμένων πρακτικών (best practices) και η ανάγκη για σχεδιασμό και υιοθέτηση στόχων για τις ψηφιακές δεξιότητες.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαλλάς.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ψηφιακών Δεξιοτήτων 2012 (“e-Skills Week 2012”), η οποία οργανώνεται από τους οργανισμούς DIGITALEUROPE και European Schoolnet σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση “Επιχειρήσεις και Βιομηχανία” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν την Ευρώπη – και ειδικότερα τη νεολαία της –  να αδράξει τις καλύτερες ευκαιρίες για τα επαγγέλματα που δημιουργούνται χάρη στις ψηφιακές τεχνολογίες. Το “e-Skills Week 2012” αποτελεί μια σημαντική ενημερωτική εκστρατεία, που έχει ως πρωταρχικό στόχο να αναδείξει νέους τρόπους εύρεσης εργασίας, βασιζόμενους στη δια βίου ανάπτυξη των Ψηφιακών Δεξιοτήτων.

Ο ΣΕΠΕ είναι το Εθνικό Σημείο Επαφής για το “e-Skills Week 2012” για την Ελλάδα και συντονίζει όλες τις ενέργειες (ημερίδες, workshops και on-line δράσεις). Αναγνωρίζοντας ότι οι ψηφιακές δεξιότητες και η εξοικείωση με την τεχνολογία συνιστούν σήμερα διαβατήριο στη σύγχρονη αγορά εργασίας, η HePIS συμμετέχει, επίσης, σε αυτήν την πρωτοβουλία, για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων, και την αξιοποίηση της τεχνολογίας, προς όφελος της οικονομικής και κοινωνικής προόδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.