Αρχική Αεροπορικά Νέα Άμεση συμφωνία επιδιώκεται μεταξύ Triple Five και Κυπριακών Αερογραμμών (βίντεο)

Άμεση συμφωνία επιδιώκεται μεταξύ Triple Five και Κυπριακών Αερογραμμών (βίντεο)

Σύμφωνα με άρθρο της κυπριακής εφημερίδας “η σημερινή”, το οποίο δημοσιεύει και το sigma live “Ο διεθνής κολοσσός ζήτησε και πήρε στοιχεία για τις Αερογραμμές. Χθες άρχισαν και οι συζητήσεις του Υπ. Συγκοινωνιών με τη Far Eastern Phoenix για το έργο στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας.”

Δυο επιστολές, η μια της Τriple Five και η άλλη απαντητική, των Κυπριακών Αερογραμμών, αποκάλυψε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός «Σίγμα», σε σχέση με την πρόταση της διεθνούς εταιρείας για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο των Κ.Α.

Στην πρώτη επιστολή, με ημερομηνία 4 Μαΐου, η Τriple Five απευθύνεται στον εκτελεστικό πρόεδρο των Κ.Α. Γιώργο Μαυρόκωστα και ζητά ελεγμένους λογαριασμούς της εταιρείας των τελευταίων τριών χρόνων, αναλυτικούς λογαριασμούς για το κόστος λειτουργίας της, τις συμφωνίες με τις συντεχνίες, τις συμφωνίες εργοδότησης των ανώτερων στελεχών της, τον προϋπολογισμό και τις προβλέψεις της για τα επόμενα τρία χρόνια, τις προοπτικές ανάπτυξης, το σχεδιο μείωσης δαπανών και άλλα στοιχεία.

Πλειοψηφικό πακέτο

Στην επιστολή της Triple Five σημειώνεται ότι αυτή αποτελεί συνέχεια των τελευταίων συναντήσεων που είχαν και της υπογραφής συμφωνίας εμπιστευτικότητας μεταξύ τους και τονίζεται ότι ο διεθνής κολοσσός ενδιαφέρεται σοβαρά για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου στις Κυπριακές Αερογραμμές. Καλεί τη διεύθυνση της εταιρείας να αποστείλει τα στοιχεία που προαναφέρονται, ώστε να μπορέσει η ομάδα εμπειρογνωμόνων της Triple Five να προχωρήσει σε μελέτη και υποβολή πρότασης στο διοικητικό συμβούλιο των Κ.Α. για λήψη απόφασης για το επόμενο βήμα.

Βιάζονται οι Κ.Α. αλλά και η Triple Five

Στην απαντητική επιστολή του, ημερομηνίας 8ης Μαΐου, ο εκτελεστικός πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών Γιώργος Μαυρόκωστας αναφέρει ότι σε συνέχεια της συνάντησής τους και της επιστολής τής 4ης Μαΐου, με την οποία εκφράζεται το ενδιαφέρον της Triple Five για συμμετοχή στο κεφάλαιο των Κ.Α., αποστέλλονται τα στοιχεία που ζητήθηκαν.
«Όπως συζητήσαμε στη συνάντησή μας», αναφέρεται στην επιστολή, «όταν τα στοιχεία αξιολογηθούν από την Triple Five, ομάδα της εταιρείας θα έρθει σε επαφή με τις Κυπριακές Αερογραμμές για περαιτέρω ανάλυση και διευκρινίσεις που θα ζητηθούν πριν η εταιρεία σας καταθέσει την πρότασή της στο διοικητικό συμβούλιο των Κ.Α.».
Τέλος υπογραμμίζεται ότι λόγω του γεγονότος ότι ο χρόνος είναι ιδιαίτερης σημασίας για τις Κυπριακές Αερογραμμές, η όλη διαιδικασία θα κινηθεί με γοργούς ρυθμούς.

Η Triple, πάντως, δείχνει και αυτή να βιάζεται να κλείσει τη συμφωνία με τον κρατικό αερομεταφορέα, δεδομένου ότι έχει ήδη 15 με 18 χιλιάδες κρατήσεις από τουρίστες για να επισκεφθούν την Κύπρο εντός του καλοκαιριού.

Και με Far Eastern Phoenix
Χθες άρχισαν και επισήμως οι διαβουλεύσεις της Κυβέρνησης με την εταιρεία Far Eastern Phoenix, η οποία προτίθεται να προχωρήσει σε μεγάλη επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας.

Στην Κύπρο βρίσκεται από χθες ο Yang Qi, επικεφαλής της κινεζικής εταιρείας Far Eastern Phoenix, ο οποίος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα InBusiness, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Συγκοινωνιών Ευθύμιο Φλουρέντζου καθώς και ειδική επιτροπή από το Υπουργείο, που συστάθηκε ειδικά γι’ αυτό το θέμα.

Επί τάπητος τέθηκαν διάφορα ερωτήματα που προέκυψαν από συμπληρωματικά στοιχεία που υπέβαλε η εταιρεία μετά από αίτημα του Υπουργείου.

Πάντως, υπάρχει αισιοδοξία από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, τόσο από το Υπουργείο όσο και από τη Far Eastern αλλά και από την Hermes Airport.
Όπως είναι γνωστό, η κινεζική εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με την Hermes για ανέγερση και λειτουργία ενός μόνιμου και μεγάλου κέντρου, το οποίο δεν θα περιλαμβάνει λιανικό εμπόριο, αλλά εκθεσιακούς χώρους, λειτουργία αποθηκών bonded και μικρό συνεδριακό κέντρο. Θα γίνονται επίσης επανεξαγωγές προϊόντων. Το έργο θα ανεγερθεί στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας και θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες με βάση τη συμφωνία θα δοθούν κατά προτεραιότητα σε Κυπρίους.
Η συμφωνία με την Hermes προνοεί την ενοικίαση του χώρου για 19 χρόνια, ενώ η κινεζική εταιρεία ζητά από την κυπριακή Κυβέρνηση την ενοικίαση για περίοδο 50 χρόνων. Οι συζητήσεις που άρχισαν χθες αφορούν κυρίως σε αυτό το θέμα.

Πηγή: www.sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.