Αρχική Εκθέσεις O Υφυπουργός  Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης εγκαινίασε τη NEXUS

O Υφυπουργός  Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης εγκαινίασε τη NEXUS

Τα εγκαίνια της  1ης  Διεθνούς  Έκθεσης Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού Nexus πραγματοποίησε στην Παιανία ο Υφυπουργός  Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης. Εγκαινιάζοντας την έκθεση, ο κ Νικητιάδης  καλωσόρισε τους διοργανωτές στη μεγάλη οικογένεια του τουρισμού και  χαιρέτισε αυτήν την προσπάθεια ανάδειξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.  Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού τόνισε ότι οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού (θρησκευτικός, πολιτιστικός, αγροτουρισμός, θαλάσσιος, ορειβατικός, περιπατητικός, γαστρονομικός κ.τ.λ)  δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως συμπληρωματικές στο τουριστικό προϊόν αλλά ως ουσιαστική προϋπόθεση για να γίνει η Ελλάδα ακόμα πιο ανταγωνιστική στην παγκόσμια τουριστική αγορά.
Ο κ. Νικητιάδης απένειμε πλακέτα στον Σεβασμιότατο Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομο για την προσφορά του στο θρησκευτικό τουρισμό και τον ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία που έχουν από τότε που ανέλαβε τα κυβερνητικά του καθήκοντα. Αναφερόμενος στη συνεργασία τους,  ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού τόνισε ότι έγινε για πρώτη φορά οργανωμένη καταγραφή μνημείων, με περιγραφή και φωτογράφηση, στοιχεία για την προσβασιμότητα, τα διαθέσιμα  καταλύματα στην ευρύτερη περιοχή,  τη λειτουργία εστιατορίων και άλλων καταστημάτων, τα οποία μπορεί όποιος θέλει να τα βρει στην ιστοσελίδα του ΕΟΤ.
Από την πλευρά του, ο Σεβασμιότατος Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομος επισήμανε και αυτός την άριστη συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Υπουργείου και εκδήλωσε την αισιοδοξία του για την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ.Νικητιάδης περιηγήθηκε  στα περίπτερα και είχε την ευκαιρία να χαιρετίσει τους εκθέτες και να ανταλλάξει απόψεις για την πορεία του κλάδου.
 Κατά την τελετή των εγκαινίων, χαιρετισμό απηύθυνε, μεταξύ άλλων, και ο Σεβασμιώτατος Μεσογαίας κ.κ. Νικόλαος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.