Αρχική Εκδηλώσεις 9η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας – Άνιση η...

9η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας – Άνιση η μάχη ενάντια στη κρίση

Η άνιση μάχη που δίνει εδώ και δύο χρόνια ο επιχειρηματικός κόσμος, ενάντια στην οικονομική κρίση, οι ασφυκτικές συνθήκες επιβίωσης όλων των κλάδων της αγοράς, η αγωνία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων να παραμείνουν στη ζωή, η έλλειψη ρευστότητας, η εξοντωτική φορολόγηση, αλλά και σε μια σειρά από χρόνια προβλήματα που πλήττουν την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, ήταν τα βασικά θέματα που κυριάρχησαν στην 9η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 στη φιλόξενη αίθουσα του ξενοδοχείου Sparta Inn στη Σπάρτη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Αδελφοποιημένης Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος, καθώς επίσης και οι δημοσιογράφοι όλων σχεδόν των Λακωνικών Μέσων Ενημέρωσης.
Με επιστολή – χαιρετισμό που απέστειλε προς τη Γενική Συνέλευση ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, αναφερόμενος στα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ξενοδοχειακός κλάδος στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, επισήμανε τη χρησιμότητα της δημόσιας διαβούλευση μελών και φορέων, με εκπροσώπους της Ελληνικής Πολιτείας προκειμένου να διαμορφωθούν ενέργειες και δράσεις με στόχο την ώθηση της αναγκαίας τουριστικής ανάπτυξης, ενώ παράλληλα δήλωσε αρωγός του κλάδου και της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας.

Στην εισήγηση του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Πολλάλης, χαρακτήρισε το 2011 μια χρονιά “διπρόσωπη” ως προς την εικόνα και τα μεγέθη του Ελληνικού Τουρισμού, η οποία εκ πρώτης όψεως παρέπεμπε σε μία καλή χρονιά, η αποτύπωσή όμως στα πραγματικά αποτελέσματα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Λακωνίας διέφερε σημαντικά και ήταν άκρως απογοητευτική.

Στη συνέχεια, ο κ. Πολλάλης αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη λειτουργία τους, επιχειρώντας σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον εξ αιτίας της δυσβάσταχτης φορολόγησης, των εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών, του υψηλού κόστους σε βασικά είδη και παροχές (πετρέλαιο – νερό – ενέργεια – τέλη κ.λπ.), αλλά και του επιβεβλημένου λόγω κρίσης επανασχεδιασμού της τιμολογιακής πολιτικής, με νέες αναγκαστικά χαμηλότερες τιμές.

Δυστυχώς όμως η Πολιτεία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, αντί να εφαρμόζει γενναίες αναπτυξιακές πολιτικές, επιμένει σε οριζόντια μέτρα λιτότητας που επιτείνουν την ύφεση, προκαλώντας την κατάρρευση της εσωτερικής τουριστικής αγοράς η οποία και αποτελεί τη βάση του τουριστικού προϊόντος της Λακωνίας.
Η μέχρι τώρα κατάσταση των κρατήσεων κινείται σε ανησυχητικά χαμηλά επίπεδα, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσυνό διάστημα, προσδιορίζοντας έτσι, μια δύσκολή χρονιά, μια χρονιά κυριολεκτικά και μεταφορικά Last Minute.

Ήδη, ο ξενοδοχειακός κλάδος μετράει τις αντοχές του, ενώ ταυτόχρονα και περισσότερο μετράει τις απώλειες του, αφού σε Πανελλαδικό επίπεδο πωλούνται, μέσω της Ελληνικής και της Διεθνούς Κτηματαγοράς, πάνω από 1.000 ξενοδοχεία και άλλα 500 είναι έτοιμα να βάλουν “λουκέτο”.

Κλείνοντας την εισήγησή του ο κ. Πολλάλης επισήμανε ότι, “στους δύσκολους και απαιτητικούς καιρούς που διανύουμε, καλούμαστε να δημιουργήσουμε ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης για τα χρόνια που έρχονται, αξιοποιώντας στο έπακρο τα δυνατά συγκριτικά τουριστικά μας πλεονεκτήματα, έτσι ώστε να βγούμε το συντομότερο δυνατόν αλώβητοι από την κρίση, εξασφαλίζοντας μακροχρόνια ευημερία, ανάκτηση της αξιοπρέπειάς μας ως λαός, αλλά προπαντός ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.