Αρχική Αρχαιολογία Τον αρχαιολογικό χώρο Ακρωτηρίου Θήρας, επισκέφθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος...

Τον αρχαιολογικό χώρο Ακρωτηρίου Θήρας, επισκέφθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος – Δείτε το βίντεο

Watch live streaming video from santorinitv1 at livestream.com

Τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου Θήρας επισκέφτηκε, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού  Παύλος Γερουλάνος. Συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα του ΥΠΠΟΤ κ. Λίνα Μενδώνη, τη Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς κ. Μαρία Βλαζάκη και τη γενική Διευθύντρια Αναστήλωσης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων κ. Ευγενία Γατοπούλου. Το έργο «Ανάδειξη, διαμόρφωση, και αντικατάσταση στεγάστρου αρχαιολογικού χώρου Ακρωτηρίου Θήρας» παραδόθηκε προς χρήση το απόγευμα της Τρίτης 10 Απριλίου. Η έκθεση εποπτικού υλικού η οποία γίνεται με την ευθύνη του ανασκαφέα καθηγητή κ. Χρήστου Ντούμα, θα ολοκληρωθεί στην πορεία και με τον αρχαιολογικό χώρο σε λειτουργία και η οριστική παραλαβή του έργου θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες. Ο Κ. Γερουλάνος κατά την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο δήλωσε:
«Σήμερα ανοίγει ξανά για το κοινό ένας αρχαιολογικός χώρος παγκοσμίου ενδιαφέροντος.
Όσοι είχαν την τύχη να επισκεφθούν παλιότερα το Ακρωτήρι, έμειναν άναυδοι μπροστά στον πλούτο και την ομορφιά των ευρημάτων. Όσοι ήθελαν να το επισκεφθούν και δεν μπορούσαν, τώρα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στον αρχαιότερο οικισμό της Μεσογείου. Να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία, στο υπέροχο νησί της Σαντορίνης.
Όπως έχω ξαναπεί, η ασφάλεια των επισκεπτών είναι για μας απόλυτη προτεραιότητα. Δεν χωρούν βιασύνες και προχειρότητες σε τέτοια ζητήματα. Θέλαμε, πριν παραδώσουμε τον χώρο στο κοινό, να ελέγξουμε και την τελευταία λεπτομέρεια.
Έχουν ολοκληρωθεί όλα τα τεστ που έπρεπε να γίνουν και είμαστε πλέον σε θέση να πούμε ότι οι χιλιάδες επισκέπτες του χώρου μπορούν να τον απολαύσουν άφοβα.
Θέλω να ευχαριστήσω όσους δούλεψαν και βοήθησαν για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά και την τοπική κοινωνία και το Δήμαρχο, κ. Ζώρζο για τη βοήθειά του στη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου.  
Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά πως όταν βάζουμε κοινούς στόχους και δουλεύουμε μαζί για την υλοποίησή τους, το αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.