Αρχική Εκδηλώσεις Τη φετινή Εαρινή Γενική Συνέλευση της HOTREC φιλοξένησε η Κύπρος

Τη φετινή Εαρινή Γενική Συνέλευση της HOTREC φιλοξένησε η Κύπρος

Με μεγάλη επιτυχία η Κύπρος – μέσω του ΠΑΣΥΞΕ – φιλοξένησε την Εαρινή Γενική Συνέλευση της HOTREC (Hotels, Restaurants & Cafes in Europe) από τις 25 μέχρι τις 28 Απριλίου 2012, στο Ξενοδοχείο GrandResort στη Λεμεσό, ενόψει και της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μας το 2ο εξάμηνο του 2012.

Η HOTREC – της οποίας ο ΠΑΣΥΞΕ έγινε μέλος πέρυσι – είναι ο Σύνδεσμος Ξενοδοχείων, Εστιατορίων και Καφές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με έδρα τις Βρυξέλλες. Πρόκειται για ένα πολύ δυναμικό και με κύρος Οργανισμό ο οποίος δραστηριοποιείται επί των τουριστικών θεμάτων με όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέλη του είναι όλοι οι Εθνικοί Οργανισμοί και Σύνδεσμοι της Ξενοδοχειακής και Επισιτιστικής Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Οι Συνελεύσεις της συνέρχονται δύο φορές το χρόνο και κατά κανόνα φιλοξενούνται στις πόλεις χωρών που το αμέσως επόμενο εξάμηνο αναλαμβάνουν την προεδρία της Ε.Ε.. Επίσης ο Οργανισμός αυτός αποτείνεται απευθείας στα διάφορα Σώματα και Επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, ενώ σημειώνεται ότι όποτε συζητούνται ξενοδοχειακά και τουριστικά θέματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πάντα προσκαλείται η HOTREC για να υποβάλει τις απόψεις και θέσεις της.

Στην υπό αναφορά Συνέλευση συμμετείχαν οι Προέδροι και άλλα Ανώτατα Στελέχη των Εθνικών Συνδέσμων Ξενοδοχείων και Εστιατορίων από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Τελετή Έναρξης πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου 2012 και τους Συνέδρους καλωσόρισε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, κ. Χάρης Λοϊζίδης, ενώ ακολούθησε και χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της HOTREC, κ. Kent Nystrom.

Στη συνέχεια ο Αν. Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Λεύκος Φυλακτίδης, παρουσίασε το θέμα “Οι προτεραιότητες της Κυπριακής Κυβέρνησης σε σχέση με τον Τουρισμό – The priorities of the Cypriot Government in relation to Tourism”.

Κατά τη διάρκεια του Gala Dinner που έγινε επίσης στις 26 Απριλίου 2012, η HOTREC, μέσω του European Hospitality Foundation Board (EHF) της, βράβευσε την προσωπικότητα που έχει συμβάλει, για σειρά ετών, στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας που φιλοξενεί τη Συνέλευση και επί τούτου βραβεύθηκε ο κ. Κωστάκης Λοϊζου, Εκτελεστικός Πρόεδρος του LOUIS GROUP.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.