Home Αθλητικά Συρακούσες – Κόρινθος, Χιλιάδες χρόνια μετά κάποιοι πραγματοποιούν ένα συμβολικό ταξίδι στις...

Συρακούσες – Κόρινθος, Χιλιάδες χρόνια μετά κάποιοι πραγματοποιούν ένα συμβολικό ταξίδι στις ρίζες τους

Mιά πρωτότυπη και ιδιαίτερη επίσκεψη, πρόκειται να πραγματοποιηθεί, στα μέσα Ιουλίου, από 15-20 ιστιοπλοϊκά σκάφη, στη Πάτρα.Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Περιφέρειας των Συρακουσών-Σικελίας, του Δήμου Συρακουσών, του C.O.N.I. (Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή) και των ναυτικών ομίλων (Circolo Velico Aretusa, Lega Navale Italiana Siracusa, και Circolo Velico Ribellino), οι οποίοι σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών και τους ομίλους ΝΟΚΙ (Ναυτικός Όμιλος Κεφαλονιάς-Ιθάκης) και Ν.Ο.Κιάτου, πραγματοποιούν ένα ταξίδι επιστροφής από την Ιταλία-Συρακούσες στην Κόρινθο. 
Οι Κορίνθιοι, το 734 π.χ., ίδρυσαν στη Σικελία τις Συρακούσες, αποικία η οποία ξεχώρισε πολιτιστικά και οικονομικά, ίσως η λαμπρότερη αποικία των Ελλήνων στην Νότιο Ιταλία.
Χιλιάδες χρόνια μετά κάποιοι πραγματοποιούν ένα συμβολικό ταξίδι στις ρίζες τους.  
Εκ μέρους του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών τονίζουν ότι: “Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, θα έλεγε κανείς συγκινητικό, το γεγονός ότι, σε μία περίοδο κρίσης, κάποιοι, οι οποίοι μας θεωρούν προγόνους, αποφασίζουν να επισκεφτούν την Ελλάδα. Και εμείς θεωρούμε υποχρέωσή μας να τους καλωσορίσουμε.
Πέρα όμως από την εθνική, πολιτιστική και ιστορική σημασία του εγχειρήματος, εμείς τονίζουμε την ευκαιρία που μας δίδεται, της δημιουργίας συνεργασίας (αρχαιολογικός-ιστορικός τουρισμός) με ανθρώπους οι οποίοι μας βλέπουν ως τελικό και κυρίως σημαντικό για αυτούς προορισμό. “

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει αλλά με τη μεγάλη ψυχή, και την αποδεδειγμένα καλή εμπειρία σε οργάνωση μεγάλων διοργανώσεων, ήδη, ετοιμάζει τελετή υποδοχής, εκδηλώσεις και φιλοξενία στην αποστολή των σκαφών από τις Συρακούσες. 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.