Αρχική Πολιτισμός Ποιος μιλάει;

Ποιος μιλάει;

Ποιος μιλάει; Φέτος το Athens Fringe δεν καλεί τους καλλιτέχνες να παλέψουν ως μοναχικοί ήρωες σαν «ανώνυμος ψίθυρος» μέσα στην τρέλα των καιρών.
    Μια ιδέα που ήρθε στην ώρα της. Καινοτόμος και τολμηρή. Η θεσμική ενσωμάτωση και οργάνωση σε κοινότητες μέσα από το διαδίκτυο. Έτσι προετοιμάζεται καλλιτεχνική υπερδιέγερση με κρίσιμο ρόλο την κατάδειξη νέων ταλέντων. Είμαστε στην εποχή «του ταυτόχρονου και της αντιπαράθεσης, του κοντά και του μακριά, της γειτνίασης και της διασποράς». Αυτό απαιτεί σύγκλιση. Ζήτω οι κοινότητες!
    Έχοντας κερδίσει πρώτιστα τις καρδιές των πολιτών, το Athens Fringe δίνει και φέτος ευρύ βήμα, προσκαλεί τους νέους καλλιτέχνες και μεταφέρει σε αυτούς την επιθυμία όλων να μεταμορφώσουν αυτήν την πόλη και να την κάνουν καλύτερη με το δικό τους παρόν και τη δική τους εμπνευσμένη φωνή. Με κάποιον τρόπο θα δείξουν το δικό τους πατριωτισμό.
    Ο καθένας θα ξεπεράσει τον εαυτό του για το συλλογικό συμφέρον. Ο δημιουργός δημιουργεί τον εαυτό του και το κοινό αποφασίζει είναι καλό ή κακό.
    Το αντίτιμο της επιτυχίας θα είναι περισσότερο από όσο μπορεί να χωρέσει η φαντασία μας.

Η τέταρτη συνεχόμενη διοργάνωση του Athens Fringe στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ως δικτύου.
Στόχος για φέτος είναι η συγκέντρωση 30.000 ευρώ από τη βάση, δηλαδή από όλους μας, μέσω της τεχνικής του crowd funding. Το 50% του ποσού θα καλύψει μέρος του κόστους της διοργάνωσης και το 50% θα δοθεί στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες. Εαν αυτό επιτευχθεί η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό! ( www.fringenet.gr/funding)
Παράλληλα αναπτύσσουμε το πλέγμα των σχέσεων των καλλιτεχνών με φορείς καλλιτεχνικούς και θεσμικούς μέσω του Agency όπου προσκαλούμε εκπροσώπους οργανισμών να παρακολουθήσουν το έργο των νέων δημιουργών.
Καλούμε τους καλλιτέχνες και τις μ.κ.ο να εγγραφούν στο Athens Fringe Network, δωρεάν μέχρι τις 15 Απριλίου. Μετά την ημερομηνία αυτή, το κόστος της ετήσιας εγγραφής είναι 20 ευρώ.  

Αναλυτικά στοιχεία
Το Athens Fringe Network στηρίζει τη δράση του σε 4 βασικούς πυλώνες:

1. Athens Fringe Live 15 έως 30 Ιουνίου
  www.fringenet.gr/live

Χώροι διεξαγωγής: Τεχνόπολις, χώροι τέχνης, θέατρα, θερινοί κινηματογράφοι (Σινέ Θησείο, Ζέφυρος), bartheatres, δρόμοι και πλατείες, ξενοδοχεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, κτήρια στο κέντρο και τις παρυφές της πόλης (ενδεικτική ζώνη: Σύνταγμα – Μοναστηράκι – Πλάκα – Θησείο – Ψυρρή- Γκάζι – Μεταξουργείο – Ακρόπολη)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.