Αρχική Αρχαιολογία Διεθνές Συνέδριο: “Εκατό χρόνια έρευνας στην προϊστορική Μακεδονία” (22-24/11/2012)

Διεθνές Συνέδριο: “Εκατό χρόνια έρευνας στην προϊστορική Μακεδονία” (22-24/11/2012)

Το Διεθνές Συνέδριο με θέμα: “Εκατό χρόνια έρευνας στην προϊστορική Μακεδονία” θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από 22 έως 24 Νοεμβρίου 2012. Ως καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ορίζεται η 31η Μαΐου 2012.

Οι κύκλοι γύρω από τις οποίους μπορούν να κινηθούν οι ανακοινώσεις είναι οι ακόλουθοι:
1. Η ιστορία της προϊστορικής έρευνας στη Μακεδονία: Ιστορικές και κριτικές προσεγγίσεις – Θεωρητικά και μεθοδολογικά ζητήματα – Οι ανασκαφές και τα πρόσωπα της έρευνας.
2. Χρονολόγηση: Στρωματογραφικές ακολουθίες – Ανασκαφικά σύνολα – Απόλυτη χρονολόγηση.
3. Το περιβάλλον της Μακεδονίας και ο προϊστορικός άνθρωπος: Παλαιοπεριβάλλον – Διατροφή – Αρχαιοζωολογία –Αρχαιοβοτανολογία-Παλαιοανθρωπολογία-Αρχαιομετρία.
4. Η δημιουργία του χώρου: Αρχιτεκτονική – Οικισμοί και νεκροταφεία – O χώρος και οι νοηματοδοτήσεις του.
5. Από τα αντικείμενα στις ιδέες: Τεχνολογίες και τεχνουργήματα – Ερμηνευτικές προσεγγίσεις – H γνώση μας για τις προϊστορικές κοινωνίες της Μακεδονίας μέσα από τις μέχρι σήμερα έρευνες.
6. Από την αρχαιολογική έρευνα στην κοινωνία : Μουσειολογικά και μουσειοπαιδαγωγικά ζητήματα – Δημόσια αρχαιολογία – Προϊστορικές έρευνες και μεγάλα δημόσια έργα.
7. Αρχαιολογία και κρίση: μετά τα εκατό χρόνια, τι; Προβληματισμοί για το μέλλον και τις προοπτικές της προϊστορικής αρχαιολογικής έρευνας στο ρευστό και μεταβαλλόμενο περιβάλλον της εποχής μας.

 

Πηγή: www.greek-language.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.