Αρχική Γευσιγνωσία Τo ταξίδι με το Sani Gourmet, στην ουσία της ελληνικής γαστρονομίας συνεχίζεται...

Τo ταξίδι με το Sani Gourmet, στην ουσία της ελληνικής γαστρονομίας συνεχίζεται και το 2012

Τo ταξίδι στην ουσία της ελληνικής γαστρονομίας συνεχίζεται και το 2012. Το Sani Gourmet ανανεώνει το διάλογο που ξεκίνησε την περασμένη σεζόν σχετικά με την ταυτότητα της Νέας Ελληνικής Κουζίνας, στην οποία οι επιρροές του παρελθόντος συναντούν τις τρέχουσες γαστρονομικές αντιλήψεις και η παράδοση γίνεται η βάση για την ανάπτυξη μιας φιλοσοφίας με σύγχρονο στίγμα και άποψη.

Κεντρικό θέμα του Sani Gourmet 2012 θα είναι η συλλογή περισσότερων απαντήσεων στο ερώτημα «Ποια είναι η σύγχρονη ελληνική κουζίνα;» και πώς η έννοια αυτή προσλαμβάνεται όχι μόνο από τους Έλληνες αλλά και από το διεθνές κοινό, με έμφαση στη φιλοσοφία του «100-Mile Diet», της προσαρμογής δηλαδή του γαστρονομικού προϊόντος στην ιδέα της χρήσης πρώτων ύλων που παράγονται σε ακτίνα 100 μιλίων. Κάτι που με απλά λόγια σημαίνει κουζίνα βασισμένη στα τοπικά και εποχικά προϊόντα, πρακτική με οικονομική και οικολογική διάσταση, αφού δεν επιβαρύνεται η τιμή τους με έξοδα μεταφοράς, ωφελείται το περιβάλλον από την αντίστοιχη εξοικονόμηση ενέργειας και, τελικά, στον καιρό της κρίσης ενισχύεται η εγχώρια οικονομία και δημιουργούνται αναπτυξιακές δυνατότητες με σοβαρή προβολή στο μέλλον. Βασικός στόχος αυτού του διαλόγου είναι να επικοινωνηθεί με έμφαση το αναμφισβήτητο γεγονός ότι το γαστρονομικό περιβάλλον της χώρας μας είναι ένα από τα πιο δυνατά τουριστικά της προϊόντα, και ότι η Ελλάδα μπορεί να ενταχθεί δυναμικά στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.

Με αυτό το σκεπτικό καλούμε Έλληνες σεφ της εγχώριας αγοράς όπως ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Σωτήρης Ευαγγέλου, ο Άρης Τσανακλίδης κ.α., αλλά και συναδέλφους τους της Έλληνες σεφ που διαπρέπουν στο εξωτερικό, να λάβουν μέρος στο Sani Gourmet 2012 και να εκθέσουν το ταλέντο τους σ’ ένα σημαντικό project που συνδυάζει παράδοση, νεωτερισμό και τόλμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.